La plaça Joan Peiró ja fa honor al seu nom

La plaça Joan Peiró, ubicada al costat del parc de l’Espanya Industrial i de l’estació de Sants ja fa honor al seu nom, amb una placa que recorda el sindicalista hostafranquí que va arribar a ser ministre de la República espanyola entre 1936 i 1937 i que va morir afusellat pel règim franquista ara fa 75 anys. Un centenar de persones van participar en l’acte d’homenatge que va servir per descobrir la placa col·locada sobre un monòlit, el dia 24 de juliol. Fa 30 anys, el districte de Sants-Montjuïc ja va fer un primer homenatge a Joan Peiró amb la creació de la plaça que en porta el nom, però aquest espai no tenia cap element que l’identifiqués com a tal.

La regidora del districte de Sants-Montjuïc, Laura Pérez, va obrir l’acte recordant les aportacions de la lluita sindical en el temps de Joan Peiró. El primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarelo, va destacar el compromís de Peiró amb la cohesió social i el seu rebuig de la violència de tota mena que es va desfermar amb l’esclat de la guerra civil.

Joan Peiró i sis companys seus de la CNT van ser afusellats el 24 de juliol de 1942 a Paterna (València) per ordre d’un tribunal franquista. Setanta-cinc anys després, Sants-Montjuïc ho recorda i homenatja la figura d’aquest hostafranquí instal·lant una placa commemorativa a la plaça que duu el seu nom, al costat de l’estació de Sants.

1 comentari

  1. Hola, això és un comentari.
    Per començar a moderar, editar i suprimir comentaris, visiteu la pantalla dels comentaris al tauler.
    Els avatars dels comentaris vénen des del Gravatar.

Escriu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*