Uns 7.000 hostafranquis han votat l’1-O malgrat la brutalitat policial viscuda a altres zones de Barcelona i de Catalunya

El referèndum d’autodeterminació d’aquest diumenge 1 d’octubre s’ha pogut fer també al barri d’Hostafrancs malgrat l’amenaça permanent d’una intervenció per part de la policia espanyola. A la manca de resultats oficials definitius, s’estima que a Hostafrancs van votar unes 7.000 persones, sobre un cens de més de 10.000. aproximadament el 90 per cent dels vots van ser favorables a que Catalunya sigui un estat independent en forma de república.

Cap dels quatre col·legis electorals del barri: el Casinet d’Hostafrancs (carrer Rector Triadó), l’escola Joan Pelegrí (carrer Ermengarda), l’escola Francesc Macià (Gran Via/Plaça Espanya) i l’Institut Joan Coromines (carretera de la Bordeta), no va patir l’actuació de les forces de seguretat de l’Estat ni el segrestament d’urnes, per bé que en alguns moments les persones que s’aplegaven als centres de votació de l’institut i de l’escola Francesc Macià es van posar en guàrdia tement una entrada violenta de la policia espanyola.

Centenars de veïns que feien cua a algun dels quatre col·legis electorals observaven amb consternació les imatges de la brutalitat policial desfermanda pels cossos depenents del ministeri de l’interior. Tot i així es va mantenir durant tot el dia una forta presència de ciutadans a l’interior i al voltant dels col·legis i els votants van esperar amb paciència les llargues hores d’espera que es derivaven de les dificultats informàtiques pel boicot tecnològic de l’Estat.

 

Recompte de vots al Casinet d’Hostafrancs:

  • Vots emesos: 3.316
  • Sí: 2.920
  • No: 215
  • Blancs: 155
  • Nuls: 25

 

Moments de la jornada de votació de l’1-O recollits a Twitter

Escriu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*