Podria canviar de nom la plaça d’Espanya i anomenar-se 1 d’octubre?

Aquest dimecres 11 d’octubre, la plaça d’Espanya ha aparegut rebatejada com a plaça 1 d’Octubre a Google Maps, la referència cartogràfica en línia més consultada del món. El canvi, fruit de l’acció d’algun hacker, ha agafat per sorpresa tothom i ha estat visible durant moltes hores, fins que Google ha reestablert el nomenclator oficial. Aquest fet, molt comentat a les xarxes socials, ha fet que alguns usuaris de Twitter hagin adreçat a l’Ajuntament de Barcelona el canvi de nom de la plaça en homenatge als fets de l’1 d’octubre passat durant el referèndum reprimit violentament per la policia espanyola a diversos indrets de la ciutat i de Catalunya.

Amb l’etiqueta #plaçadel1doctubre han aparegut missatges de ciutadans que proposen la nova denominació de la plaça “per dignitat”. Entre el tuits favorables a aquest canvi hi ha el de la Sectorial d’Arquitectura de l’Assemblea Nacional Catalana.

Escriu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.