Josep Ortiz demana “més implicació” ciutadana amb l’Associació de Veïns

El president de l’Associació de Veïns d’Hostafrancs, Josep Ortiz, demana a la ciutadania del barri més implicació en els temes d’interès comú. En una entrevista a Ràdio Hostafrancs, coincidint amb el 40è aniversari de la legalització de l’entitat, l’històric representant del moviment veïnal al barri ha lamentat la tendència general que es dona tant a Hostafrancs com a altres zones de la ciutat. “Molta gent només se’n recorda que hi ha una associació que els pot ajudar quan tenen un problema. Els assessorem, fem força davant l’Ajuntament i quan el problema està resolt, Adéu siau! S’obliden de l’associació de veïns”, afirma Ortiz.

L’Associació de Veïns d’Hostafrancs havia arribat a tenir més de 600 socis en les èpoques de més activitat. En l’actualitat, el nombre de socis no arriba als 170. Josep Ortiz posa de manifest que amb els 3.000 euros anuals de subvenció municipal l’associació “no té ni per pagar el lloguer” del local del carrer Callao, que comparteix amb l’Associació de Comerciants de Creu Coberta. El dirigent veïnal apel·la els veïns del barri tot recordant que la quota general que paguen els socis és de 13 euros a l’any. “Qui no pot pagar 13 euros a l’any?”, es pregunta.

La pressió reivindicativa de l’entitat es remunta als temps de la transició, en els anys 70, abans fins i tot de tenir uns estatuts legalitats pels governadors civils del final del franquisme. La lluita coordinada del moviment veinal d’aquella època, tant a Hostafrancs com a Sants i l’Esquerra de l’Eixample van ser clau per aconseguir que tinguessin un us públic espais com l’Espanya Industrial, la plaça dels Països Catalans, els terrenys de l’antic escorxador o l’antiga fàbrica de Manufactures Ceràmiques, on avui hi ha l’Institut Joan Coromines i la plaça Joan Corrades.

ÀUDIO DE L’ENTREVISTA COMPLETA

Escriu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*