La ‘Superilla’ i el pla d’equipaments, a debat en el Consell de Barri de dimecres

Aquest dimecres 29 de novembre, a les 18.30 h, tindrà lloc una nova sessió del Consell de Barri d’Hostafrancs on l’equip de govern del Districte té previst informar entitat i veïns del pla d’equipaments i de l’anomenat projecte de la ‘Superilla’ de Sants-Hostafrancs, que preveu canvis importants en la mobilitat d’alguns carrers, especialment el carrer Consell de Cent. La sessió tindrà lloc a la Sala Anselm Cartañà de la seu del Districte (c. Creu Coberta, 104).

El Districte ha convocat aquesta nova reunió del Consell de Barri d’Hostafrancs amb l’ordre del dia següent:

1. Aprovació, si escau, de l’acta de la sessió anterior.
2. Informacions sobre el barri d’Hostafrancs.
3. Pla d’equipaments.
4. Superilla de Sants-Hostafrancs
5. Torn obert de paraules.

Les diferents opcions que plantegen els tècnics municipals de l’Àrea de Mobilitat, Urbanisme i Ecologia en el projecte de ‘Superilla’ es van donar a conèixer per primera vegada a les entitats del barri en una reunió de treball monogràfica celebrada el passat 20 de novembre.

Carril bici bidireccional i menys cotxes a Consell de Cent amb dues opcions

El projecte apunta diverses actuacions destinades a reduir el trànsit que pateix Hostafrancs, en haver-se comprovat que una gran quantitat dels vehicles que travessen el barri cada dia ho fan únicament de pas, utilitzant alguns carrers hostafranquins com a “drecera”. El canvi més important l’experimentarà el carrer Consell de Cent que tindrà un únic carril de circulació i una sola línia d’aparcament o de càrrega i descàrrega. Com a contrapartida, es planteja crear un carril bici bidireccional i es plantegen dues opcions diferents per a ocupar la resta de l’espai: una possibilitat és ampliar la vorera del cantó mar per incorporar una línia de jardineres amb vegetació; la segona opció –sense ampliar la vorera– suposaria crear una línia d’aparcament per a motocicletes, que separaria el carril bici i el trànsit de vehicles.

El procés de participació amb entitats i veïns sobre aquest projecte continuarà en reunions posteriors, la següent de les quals podria fer-se el mes de gener. Serà al final d’aquest procés quan s acabarà determinant quina de les opcions es portarà a la pràctica.

Mobilitat i equipaments “han d’anar lligats”, diu l’AV Hostafrancs

Des de l’Associació de Veïns d’Hostafrancs s’ha demanat que la definició de les actuacions de mobilitat de la ‘Superilla’ es faci tenint en compte el pla d’equipaments que també s’ha de definir. L’ordre del dia de Consell de Barri d’aquest dimecres incorpora les dues qüestions.

Escriu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*