El Col·legi de Periodistes de Catalunya considera que la Junta Electoral Central s’extralimita en les seves funcions

La Junta de Govern del Col·legi de Periodistes de Catalunya entén que la decisió de la Junta Electoral Central (JEC) de prohibir a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) l’ús d’expressions com “consellers empresonats” o la llista del president”, o no admetre que es parli de “consellers” o “president”, representa una intromissió en tota regla a un dels pilars fonamentals de la  democràcia, com és la llibertat d’informació i la no ingerència política. A més representa un menyspreu inadmissible i intolerable a la feina dels periodistes, que queden relegats i menystinguts.

Una vegada més, des del Col·legi de Periodistes de Catalunya es demana als membres de la Junta Electoral i als polítics més respecte per la feina dels periodistes i menys marcar les pautes sobre com s’ha d’informar.

Des de la institució col·legial vetllem per satisfer el dret a la informació des del respecte, la neutralitat i a la imparcialitat, i per això donem ple suport a les iniciatives i comunicats expressats  pels comitès professionals i d’empresa tant de Catalunya Ràdio com de TV3.

Escriu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*