Alerta de la directora de Canpedró: l’habitatge ja és el primer factor de pobresa a Hostafrancs i Sants

La directora de la Fundació Canpedró, Teresa Villoro, alerta que la manca d’habitatge és ja el factor més freqüent de pobresa entre els usuaris del centre d’atenció social ubicat al carrer Sant Crist, 13. El fet de no poder disposar d’un lloc on viure o residir en habitacions on sovint no hi ha dret a cuina o a dutxa és una situació que afecta moltes de les persones que utilitzen cada dia el menjador social de Canpedró, segons ha explicat Villoro a Ràdio Hostafrancs. “On tenim el problema de pobresa més greu és en l’habitatge”, diu la directora de Canpedró.

El centre Canpedró ofereix alimentació cada dia de l’any a prop d’un centenar de persones. Segons explica la seva directora el perfil d’usuari cada cop més freqüent és el de famílies monoparentals amb nens i de gent gran que no disposa d’un habitatge en condicions dignes. De l’atenció diària que fa Canpedró a totes aquestes persones, la directora del centre arriba a la conclusió que les situacions de pobresa “es cronifiquen” a Hostafrancs i Sants.

Teresa Villoro considera una “vergonya” que des de l’Estat s’hagin anul·lat normes com la llei de pobresa energètica aprovada pel Parlament de Catalunya destinades a ajudar les famílies que no poden afrontar les despeses dels subministraments

 

ÀUDIO ÍNTEGRE DE L’ENTREVISTA

[download id=”10067″]

 

Escriu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*