Arrenquen les obres que canviaran els carrers Leiva i Àliga

Les obres de remodelació dels carrers Leiva i Àliga comencen abans de Nadal. El districte de Sants-Montjuïc inicia l’execució del projecte aprovat aquest any i que consistirà en l’ampliació de voreres i la col·locació d’arbres, donant continuïtat al model que ja es pot veure en el tram del carrer Leiva que va des de Sant Roc fins a Mir Giribert. Els treballs tindran una durada total de 12 mesos dividits en 4 fases. En primera fase d’actuació -entre l’11 de desembre i l’11 de març de 2018- s’executarà l’obra del carrer Leiva en el tram que va des de Gayarre i Moianès.

La regidora del districte, Laura Pérez, va explicar el calendari en l’última sessió del Consell de Barri d’Hostafrancs, el passat dia 29 de novembre. Segons la responsable municipal s’ha decidit començar pel tram del carrer Leiva que pot tenir un incidència menor durant el període de Nadal. Els treballs s’inicien pel cantó muntanya. Mentre durin les obres es permetrà sempre el pas per l’encreuament de carrers

Nova configuració del carrer

Tant al carrer Leiva com a Àliga s’amplien les voreres existents que passaran a tenir una amplada de 1,80 i 2,80 m, mentre que en l’actualitat no passen d’un metre i mig. S’eliminarà un cordó d’aparcament i s’implantaran arbres i papereres, elements fins ara existents. L’actuació inclou la instal·lació d’un nou sistema d’enllumenat led amb columna de 6,5 metres d’alçada i el soterrament del cablejat aeri que hi ha actualment.

Calendari d’un any d’obres

Segons la previsió dels tècnics municipals, les obres es desenvoluparan d’acord amb el calendari següent:

– 1a fase: Leiva (entre Garraye i Moianès) Inici: 11 de desembre | Final: 11 de març

– 2a fase: Leiva (entre Moianès i Hostafrancs de Sió) Inici: 23 de març | Final: 14 de juny

– 3a fase: Àliga (entre carretera de la Bordeta i Vilardell) Inici: 15 de juny | Final: 12 de setembre.

Escriu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*