Catalunya en Comú Podem – Domingo Alonso

Ràdio Hostafrancs ha ofert a tots els grups polítics amb representació al districte de Sants-Montjuïc, un espai obert per a defensar les diferents candidatures que concorren a les eleccions al Parlament de Catalunya del 21 de desembre.

 

DOMINGO ALONSO
Conseller del barri d’Hostafrancs – BComú
Districte de Sants-Montjuïc

 


Portem les polítiques del canvi a la Generalitat 

El proper 21 de desembre, els catalans i catalanes tenim una cita molt important a les urnes. Aquestes eleccions són clau per Catalunya, però també per Barcelona.

Des de de la nostra arribada a l’Ajuntament, hem demostrat que es podien fer moltes coses que abans sempre ens deien que eren impossibles: hem augmentat un 50% la inversió social, fet que ens situa en la capital amb més inversió social per habitant de tot l’Estat; hem regulat l’activitat hotelera amb el PEUAT; hem recuperat la gratuïtat del 010; hem congelat l’IBI a un 98% de la població; hem modificat l’ordenança de cementiris i estem treballant per a la creació d’una funerària pública; i hem triplicat els carrils bici existents. També hem canviat les normes de participació per poder fer consultes ciutadanes i hem posat la lluita contra la violència de gènere al centre de les nostres polítiques; hem creat mecanismes de transparència per evitar nous casos de corrupció i poder fer llum sobre els existents i hem desbloquejat importants projectes per a la ciutat com la recuperació de la presó Model, Torre Garcini, la reforma de la plaça de les Glòries, Torre Sagrera i la pacificació de l’avinguda Meridiana. I tot això ho hem fet plantant cara a la Llei Montoro que té per finalitat ofegar la sobirania municipal a través del control dels seus comptes.

Alhora hem hagut de fer un esforç per donar resposta des de l’Ajuntament a aquelles necessitats no prou cobertes des de la Generalitat. Així, hem creat deu noves escoles infantils; hem multiplicat per quatre el pressupost d’habitatge i estem treballant per crear un parc públic de lloguer assequible; hem duplicat l’atenció als desnonaments mitjançant la creació d’una unitat especialitzada i hem multat les companyies que no complien la Llei de Pobresa Energètica. Hem creat una renda familiar garantida pels infants en situació de vulnerabilitat; hem impulsat una política anticontaminació a través de la creació de zones de baixes emissions que ens han de permetre respirar millor i hem reforçat la nostra aportació al sistema de transport públic per evitar la pujada del bitllet. Hem fet un esforç perquè el metro arribi a la Marina. Estem treballant per a la municipalització de l’aigua. Estem treballant per millorar les condicions laborals i aconseguir un salari mínim ciutadà de 1.000 euros i estem desenvolupant polítiques econòmiques per millorar el teixit productiu i fomentar l’economia cooperativa.

Necessitem una proposta que posi en el centre de la política les persones i les seves necessitats, que no es resigni a supeditar l’agenda social a l’agenda nacional. Una proposta que defensi la sobirania i el dret a decidir a Catalunya i alhora no renunciï a construir un projecte de futur compartit amb la resta de pobles d’Espanya.

A les eleccions del 21D aquesta alternativa està representada per Xavi Domènech i la llista de Catalunya en Comú-Podem. Una suma guanyadora que vincula el treball d’oposició desenvolupat al Congrés, per fer front a les polítiques austericides i recentralitzadores del Partit Popular, amb el treball de construcció realitzat a l’Ajuntament, per fer de Barcelona una ciutat de drets i oportunitats per a tothom.

T’imagines què significaria per Catalunya portar les polítiques que hem impulsat des de Barcelona al govern de la Generalitat? T’imagines què podríem aconseguir per a la ciutat de Barcelona si el proper 21D Xavi Domènech surt escollit nou president de la Generalitat? T’imagines un govern de la Generalitat que doni també resposta als greus problemes socials i ambientals que viu el país? Implica’t a la campanya. Entre tots i totes ho farem possible.

 

Domingo Alonso
Conseller del barri d’Hostafrancs – BComú
Districte Sants-Montjuïc

ÀUDIO  (Adelina Escandell | Catalunya en Comú – Podem)

Escriu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*