CUP – Paco Priego

Ràdio Hostafrancs ha ofert a tots els grups polítics amb representació al districte de Sants-Montjuïc, un espai obert per a defensar les diferents candidatures que concorren a les eleccions al Parlament de Catalunya del 21 de desembre.

 

PACO PRIEGO
Membre de la comissió de Comunicació
CUP Sants-Montjuïc

 


La mobilització de la ciutadania és el camí per aconseguir una República social

Aquestes eleccions al Parlament són il·legítimes, això és el primer que volem deixar molt clar des de la CUP-CC. Ens trobem davant de la dissolució d’un Parlament elegit democràticament pel poble, via l’aplicació a la carta del ja famós article 155 de la Constitució Espanyola de 1978, que s’ha dut a terme per actors que en són aliens. Es tracta d’un fet inaudit a l’Europa que s’autodenomina democràtica des del final de la II Guerra Mundial. Per si això no fos prou greu, aquestes eleccions vindran precedides d’un clima repressiu i d’involució general dels drets civils i polítics dels ciutadans. Hem vist com ha tornat la censura, amb tancaments de llocs webs, segrest de materials de campanya i intercepció del correu postal; com ciutadans que volien exercir pacíficament el seu dret a decidir el seu futur, mitjançant el vot, han sigut víctimes de la violència indiscriminada d’unes forces que es diuen de seguretat, i que han estat desplaçades expressament per anorrear la voluntat democràtica d’un poble; com han empresonat a persones com a conseqüència de la seva legítima activitat política, i com la Generalitat de Catalunya ha tornat a tenir, després de tant temps, el seu legítim president a l’exili. Malauradament preveiem que tot això empitjorarà, ja que sembla que l’ofensiva judicial s’ampliarà i que l’actuació dels grups feixistes als carrers tornarà a quedar impune, com succeïa en els obscurs temps del tardofranquisme i la transició. Per tant, dir que són unes eleccions normals és un exercici de cinisme extrem.

Tanmateix, la CUP-CC hi concorrerà, encara que el més fàcil hagués estat desentendre’ns d’aquestes eleccions. Aquests dies hem vist emergir una societat apoderada i autoorganitzada que defensa amb fermesa els seus drets i les seves institucions, i que confronta la raó de la força amb la força de la raó. Exemples en són la defensa ciutadana dels col·legis electorals el dia 1 d’octubre, les dues vagues generals, els CDR i tants i tants altres espais de mobilització. Aquesta ciutadania autotutelada, que expressa clarament als carrers el seu desig d’una República lliure i sobirana, és un patrimoni polític que hem de preservar com a país. La República no arribarà a través de concessions dels poders fàctics o de negociacions amb l’estat espanyol o la Unió Europea. Vindrà, com totes les conquestes socials i polítiques, amb la lluita del poble treballador. L’aspiració de la CUP-CC és fer d’altaveu de tota aquesta mobilització i aconseguir que la veu del carrer ressoni als espais de la institució, perquè és el poble qui mana a la institució, i no a la inversa.

La CUP-CC ens presentem a aquestes eleccions per defensar el que entenem que és un clam popular: creiem que el referèndum de l’1 d’octubre i els fets posterior marquen un punt de no retorn, que l’autonomisme està exhaurit i és impensable fer-hi un retorn, que l’actitud imperialista de l’estat espanyol i el silenci còmplice de la Unió Europea fan impossibles els projectes que propugnen una sortida dialogada amb un nou referèndum pactat, i que l’únic camí per aconseguir les aspiracions socials i nacionals del poble català és, ara mateix, el de la unilateralitat. No ens podem permetre fer passes enrere. Ara és el moment de trencar de forma definitiva amb el Regim del 78 i avançar decididament cap a una República que, perquè sigui autèntica, també ha de ser social. Aquest ha estat sempre el compromís de l’esquerra independentista i aquest és el compromís de la CUP-CC per a aquests comicis.

Paco Priego
Membre de la comissió de Comunicació
CUP Sants-Montjuïc

ÀUDIO

Escriu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*