Junts per Catalunya – Sergi Sarri

Ràdio Hostafrancs ha ofert a tots els grups polítics amb representació al districte de Sants-Montjuïc, un espai obert per a defensar les diferents candidatures que concorren a les eleccions al Parlament de Catalunya del 21 de desembre.

 

SERGI SARRI
Conseller portaveu GM Demòcrata
Districte de Sants-Montjuïc

 


Junts per Catalunya: la societat civil per la República

Votar Junts per Catalunya és dir SÍ a la República, SÍ al reconeixement del president Puigdemont com el President de Catalunya, SÍ a la fi de la intervenció de les institucions catalanes i al 155

El referèndum de l’1 d’Octubre va ser un èxit, malgrat la repressió. I malgrat que durant els mesos previs el govern espanyol va fer tots els possibles per a fer-lo impossible. Però el president Puigdemont havia marcat un objectiu clar: Referèndum o Referèndum. I tot el govern i la societat civil s’hi va abocar per a fer-ho possible. Cap urna va ser trobada ni confiscada abans del dia 1 d’Octubre i totes (totes!) van ser al seu lloc per iniciar la votació a primera hora del matí. A partir d’aquí, el que va passar aquell dia perquè els catalans no poguéssim exercir el nostre dret a vot és conegut per tothom. Més de 1000 ferits i una brutalitat policial que quedaran gravats a la memòria per tota la nostra generació.

La declaració de la República per part del Parlament va activar la intervenció formal i total de l’Estat a l’administració catalana, va fulminar el Parlament de Catalunya, va convocar unes eleccions que són il·legítimes i va fer empresonar 8 consellers del govern que es sumaven als 2 líders de la societat civil pertanyents a l’ANC i Òmnium ja empresonats. La resta del govern, amb el president Puigdemont al capdavant va establir-se a Brussel·les, a l’exili, al cor de les institucions europees, per cercar la justícia segrestada a Espanya pel PP amb la connivència del PSOE i C’s, el tripartit del 155.

Estem a menys de tres setmanes del 21 de Desembre i la sensació és que és probable que facin sortir la majoria de presos polítics, sinó tots, per simple estratègia electoral de cara als debats electorals. Però que ningú dubti que la campanya, si és que ho fan, serà una simple treva de dues setmanes amb tota la guerra bruta que ens puguem imaginar. I amb un dret fonamental contínuament violat, ara per la Junta Electoral: La llibertat d’expressió. La única intenció és que no revalidem els resultats de l’1 d’Octubre a les urnes, que són més clars encara a favor de la independència que els del mandat del 27 de setembre.

Hagués estat ideal que tots els partits i societat civil a favor de la independència s’haguessin sumat en un projecte conjunt més ample encara que Junts pel Sí. Per molts, resulta complicat d’entendre que això no hagi estat possible. Però tot i així, s’ha pogut bastir una llista transversal, des de la societat civil, amb la figura del president Puigdemont al capdavant: Junts per Catalunya.

Una llista en que el Partit Demòcrata només hi dóna suport logístic per tal que la llista civil encapçalada pel President Puigdemont pugui concórrer amb igualtat de condicions mediàtiques que la resta de candidatures.

Aquest 21 de Desembre, votar Junts per Catalunya és rebel·lar-se contra les sentències del TC; és rebel·lar-se contra l’aplicació del 155; és rebel·lar-se contra una justícia injusta i dirigida; és demanar l’alliberament dels presos polítics i que deixin les seves causes sense efecte. Aquest 21 de Desembre votar Junts per Catalunya és votar SÍ a la República i SÍ al retorn del nostre president legítim, en Carles Puigdemont, al capdavant de les institucions catalanes.

Sergi Sarri
Conseller Portaveu GM Demòcrata
Districte Sants-Montjuïc

ÀUDIO

Escriu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*