El Barnasants porta enguany 8 artistes al Casinet Cesk Freixas obre el cicle el 4 de febrer i tancarà David Roma el 25 de març

Com cada any el festival Barnasants, dedicat a la cançó d’autor es fa present al Casinet d’Hostafrancs. Enguany, el projecte impulsat per l’hostafranquí Pere Camps, portarà al teatre del centre cívic del barri 8 dels artistes programats. Actuaran al Casinet Cesk Freixas, Sandra Redher, Eva Dénia i Mertxe Martínez, David Mauricio, Pep Lladó, Enric Hernàez i Jordi Gas, Ángel Petisme, Joana de Diego i Guillem Roma.

El Barnasants reuneix una bona representació de la cançó d’autor dels Països Catalans, Europa i Llatinoamèrica. La programació completa inclou més de 110 concerts a 22 espais diferents de Catalunya, l’Alguer i Cuba. Les actuacions s’estenen des del 26 de gener fins al 14 d’abril, dia de la República.

Enguany el projecte cultural commemora la figura de Manuel Vázquez Montalban en l’any en que es commemora el 15è aniversari de la seva mort. Montalbán fou un dels personatges del nostre país més compromesos amb el pensament crític a través del periodisme, la novel·la negra, l’assaig o aparicions a diversos mitjans de comunicació.

 

CONCERTS AL CASINET D’HOSTAFRANCS

Diumenge 4 de febrer – 19 h
CESK FREIXAS – ‘Un homenatge a Pedrolo’

Cesk Freixas estrena un homenatge a l’escriptor Manuel de Pedrolo, del qual durant aquest 2018 es commemora el centenari del seu naixement.

En un format únic, el cantautor del Penedès vincularà la seves cançons amb la literatura de l’escriptor de la Segarra. Un recital en el qual Freixas s’acompanyarà del guitarrista Víctor Nin, de la il·lustradora Marta Bellvehí (que dibuixarà en directe) i d’altres col·laboradors que posaran veu als textos de Manuel de Pedrolo.

 

Diumenge 11 de febrer – 19 h
SANDRA REHDER – ‘Canción Maleva’

La cantant argentina Sandra Rehder celebra els seus quinze anys a Barcelona amb l’estrena del seu setè àlbum, Canción Maleva (Icaria, 2017).

Per a la presentació del flamant disc de tango, Rehder s’acompanyarà de músics de reconeguda trajectòria: Gustavo Battaglia (guitarra) i Marcelo Mercadante (bandoneó), tots dos responsables dels arranjaments i la direcció musical, i completarà la formació en directe amb el gran contrabaixista Horacio Fumero.

 

 

Dissabte 17 de febrer – 21 h
EVA DÉNIA I MERXE MARTÍNEZ – ‘Merci Brassens’

Tercera aproximació de la valenciana Eva Dénia al cançoner Georges Brassens, revisitat a través d’algunes de les seves composicions més belles.

Acompanyada de la violoncel·lista Merxe Martínez, la veu i la guitarra de Dénia insufla a les melodies de Brassens un gran lirisme, i totes dues mostren la seva eficàcia comunicativa en la senzillesa de directes quasi acústics.

 

Diumenge 18 de febrer – 19 h
DAVID MAURICIO – ‘Ocells perduts’

El disc de debut de David Mauricio és concebut com una cançó d’autor de sonoritats acústiques que conviu amb la base d’un grup de pop-rock.

Amb els colors folk de la mandolina, el violí i el banjo, la producció de Vic Moliner i músics com Apel·les Carod, Miquel Biarnés o Santi Careta, el cantautor gironí presenta ‘Ocells perduts’ (Microscopi, 2017). Dotze cançons nascudes de la veritat d’un mateix, de la contradicció i de la convicció, de la petita metamorfosi del dia a dia.

 

Divendres 23 de febrer – 21 h
LLADÓ-HERNÀEZ GAS

Després de 30 anys de vivències musicals, Pep Lladó, Enric Hernàez i Jordi Gas s’han reunit per realitzar una gira que començarà al BarnaSants.

Com en aquells sopars d’amics on tothom porta un plat cuinat de casa seva, el guitarrista barceloní Enric Hernàez, el pianista maresmenc Pep Lladó i el baixista gavanenc Jordi Gas s’han retrobat per posar sobre la taula una tria de cançons del seu repertori personal. Músics veterans, només ha calgut comptar fins a quatre i les salses s’han anat lligant totes soles.

 

Diumenge 18 de març – 19 h
ÁNGEL PETISME – ‘Ceniza y Sudor’

El músic aragonès celebra els 40 anys sobre l’escenari amb els seus darrers treballs que recorren la seva carrera, ‘Yo pude ser Letizia’ (contes canallas) y ‘Ceniza y sudor’ (directe al Barnasants i a Saragossa)

Música i poesia van de la mà en l’univers artístic del cantant i compositor nascut a Calataiud, que arriba a la 23a edició del Barnasants amb un quartet format per Patricia Phoenix (bateria i cor), Luis Molina Parra (baix i cor), Solito Trovador (acordeó, clarinet, piano i cor) i ell mateix, guitarra acústica, harmòniques i veu.

 

 

Dissabte 24 de març – 21 h
JOANA DE DIEGO – ‘Timbla’

Joana de Diego ret un homenatge a la seva mare, la cantant argentina Elba Picó, al seu nou àlbum de cançó i folk, titulat ‘Timbla’ (Satélite K, 2018).

‘Timbla’ és un cant a la vida i a les arrels de la barcelonina. Un record a la seva progenitora i per a totes les dones que, com ella, van lluitar, emigrar i treballar durament. En directe, s’uniran a la veu de Joana de Diego, Sergio Belloso (guitarres), Toni Porcar (guitarra flamenca) i les especials col·laboracions de Xavi Lozano i Xavi de la Salud.

 

 

Diumenge 25 de març – 19 h
GUILLEM ROMA – ‘Connexions’

L’osonenc deixa fluir la música amb l’entorn que l’envolta i les persones, tota una experiència que trasllada a Connexions (Sulawesi Records, 2017).

Sempre amb un somriure als llavis, Guillem Roma és un artista camaleònic que cerca nous llenguatges, estils i maneres per adreçar-se al públic i compartir la seva passió. Al seu nou disc interacciona amb molts amics de professió en un terreny musical que li és propi i que va de les influències llatines a la mediterraneïtat més absoluta.

Escriu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*