Teatre: ‘There was a fiesta! At Carnegie Hall’ Cicle 'Barcelona, districte cultural'

No sabem si és un concert amb molt d’humor o una comèdia amb molta música, però sí que està protagonitzat per Patty Lemon i Martin Bennet. Encara que això tampoc acaba de ser cert, perquè aquests no eren els seus noms de veritat. Però si un volia fer jazz a la Barcelona dels anys 40 havia de buscar-se un nom artístic amb regust a Nova Orleans.

En veritat ells eren Francisca Pichardo, andalusa, i Josep Martí i Benet, nascut a La Pobla de Lillet. I tots dos eren músics. Van coincidir a Tànger, refugi de la bohèmia de després de la Guerra Civil, però a principis dels anys 40 ja trepitjaven escenaris a Barcelona. Fins que la prohibició del jazz per part del franquisme els va portar a pujar a un vaixell i creuar l’Atlàntic. A Nova York, amb l’ajuda de Xavier Cugat, van aconseguir acomplir el seu somni més preuat: actuar una nit al Carnegie Hall.  There was a fiesta! ressegueix el seu viatge vital i musical en una comèdia amb molt de concert o en un concert amb molt regust de comèdia.

Un espectacle de La Copla de Wisconsin.

Escriu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*