El festival Barnasants respondrà a la condemna de Valtonyc amb un acte al Casinet d’Hostafrancs Serà un concert en defensa de la llibertat d'expressió que tindrà lloc els dies 8 o 9 d'abril

El Casinet d’Hostafrancs serà escenari el mes d’abril d’un acte organitzat pel festival Barnasants en defensa de la llibertat d’expressió. Serà una de les respostes que el món de la música està mobilitzant després que el Tribunal Suprem ha confirmat la condemna a 3 anys i mig de presó al raper Valtonyc, considerat culpable d'”injúries a la corona i enaltiment del terrorisme”. El director del Barnasants, l’hostafranquí Pere Camps, ha confirmat els preparatius d’aquest acte, en declaracions a Catalunya Ràdio.

Pere Camps creu que la condemna de Valtonyc i altres casos de repressió o censura sobre músics o artistes són mostra del caire autoritari de l’Estat espanyol.

A més del Barnasants, al Casinet, una trentena de festivals catalans, entre els quals el Primavera Sound, el Cruïlla o el Festival de Jazz de Barcelona ja han inclòs Valtònyc en les seves programacions, de forma efectiva o simbòlica. Els premis Enderrock que se celebraran a Girona el 7 de març, han confirmat la presència del raper condemnat, en la que serà la seva primera actuació després de la sentència.

La majoria de festivals musicals del país signen un comunicat en que consideren la condemna del raper Valtonyc com una vulneració de la llibertat d’expressió i un retrocés democràtic.

 

Escriu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*