Manifestació contra els empresonaments amb punt de partida a la plaça Espanya Aquest diumenge la marxa convocada per ANC, Òmnium, CCOO, UGT i altres organitzacions surt a les 12.30 h

La manifestació d’aquest diumenge 15 d’abril per reclamar l’alliberament dels empresonats i contra la repressió, convocada per, l’Espai Democràcia i Convivència, sortirà a les 12.30 h de la plaça d’Espanya. La marxa transcorrerà per l’avinguda Paral·lel i finalitzarà al Parc de les Tres Xemeneies, on es faran els parlaments. L’ANC preveu l’arribada d’un miler d’autocars d’arreu de Catalunya. L’Espai Democràcia i Convivència, banda d’entitats com l’ANC i Òmnium, també incorpora els grans sindicats, CCOO i UGT i les formacions polítiques partidàries de la independència o del dret d’autodeterminació.

El lema de la manifestació és “Pels drets i les llibertats, per la democràcia i la cohesió, us volem a casa!”. Les entitats i organitzacions aplegades a l’Espai Democràcia i Convivència volen que la del 15 d’abril Barcelona sigui una nova gran manifestació ciutadana coincidint amb els sis mesos de l’empresonament del president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i el fins fa poc president de l’Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sànchez. La majoria de formacions polítiques representades al Parlament donen suport a la convocatòria: Junts per Catalunya, Esquerra Republicana, Catalunya en Comú Podem i la CUP. En canvi la marxa no té l’aval de Ciutadans, del PSC ni del Partit Popular.

Transport públic i mobilitat
Es preveu que la mobilització generi una intensa activitat a les estacions de Metro Plaça Espanya (L1 i L3) i Tarragona (L3), ja que TMB ha recomanat als ciutadans d’arreu de Barcelona que hi vulguin participar que es desplacin en transport públic. La companyia ha preparat un dispositiu especial per reforçar el servei de metro entre les 11h i les 16h i augmentarà el nombre de trens per garantir un interval de pas d’entre 4 i 5 minuts.

A causa de la manifestació també hi haurà 23 línies d’autobús que patiran alteracions severes del servei entre les 10 del matí i les 15h aproximadament, tant pel que fa a desviaments com a limitacions de recorregut. Les línies afectades són: D20, D40, H12, H14, H16, V7, V11, V13, 13, 21, 24, 41, 46, 50, 55, 59, 65, 79, 91, 109, 120, 121 i 150.

Per als qui venen de la resta del territori català, l’ANC té contractats aproximadament un miler d’autocars i espera i una manifestació “massiva” amb centenars de milers de persones.

Escriu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*