La mobilització massiva del 15-A col·lapsa la plaça Espanya, Creu Coberta i carrer Tarragona Centenars de milers de persones s'han aplegat entre Hostafrancs i el Paral·lel per exigir l'alliberament dels presos i el final de la repressió

Centenars de milers de persones (750.000 segons els organitzadors, 315.000 segons la Guàrdia Urbana) han participat en la manifestació d’aquest diumenge 15 d’abril, convocada per l’Espai Democràcia i Convivència sota el lema ‘Pels drets i les llibertats, per la democràcia i la cohesió, us volem a casa!’. Ha estat una mobilització per protestar contra els empresonaments de dirigents polítics i socials que ha tingut com a epicentre inicial la plaça Espanya i els carrers de l’entorn, al barri d’Hostafrancs. Desenes de milers de ciutadans han omplert els carrers Tarragona i Creu Coberta per sumar-se al punt de partida de la plaça d’Espanya. La manifestació ha transcorregut pel Paral·lel fins a la plaça de les Tres Xemeneies, on s’han fet els parlaments finals.

Les estacions de metro de plaça Espanya (L1 i L3), Tarragona (L3) i la de Ferrocarrils de la Generalitat han rebut una allau d’usuaris procedents d’altres punts de la ciutat o de l’àrea metropolitana. Aquest fet, juntament amb les desenes d’autocars arribats d’arreu de Catalunya han col·lapsat durant tot el migdia bona part dels carrers Tarragona i Creu Coberta, que no s’han normalitzat fins passats dos quarts de tres de la tarda, quan ha finalitzar l’acte central de la mobilització a l’avinguda del Paral·lel.

La manifestació estava convocada no només per les entitats independentistes -Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural- sinó també pels sindicats majoritaris -CCOO i UGT- la Taula del Tercer Sector i altres organitzacions socials. Hi han donat suport les forces polítiques independentistes i també Catalunya en Comú Podem. No s’han sumat a la convocatòria Ciutadans, el PSC i el Partit Popular.

La manifestació s’ha fet coincidint amb els sis mesos de l’empresonament dels líders sobiranistes a la presó madrilenya de Soto del Real. Els manifestants han clamat pel seu alliberament i pel dels altres set presos polítics independentistes: Oriol Junqueras, Quim Forn, Jordi Turull, Carme Forcadell, Raül Romeva, Josep Rull i Dolors Bassa, pel retorn de tots els exiliats polítics, i perquè s’acabi la intervenció política mitjançant el 155 de les institucions catalanes i contra la ingerència judicial espanyola en la política catalana.

Escriu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*