“La ‘Superilla’ ha de servir per evitar trànsit que no és del barri, però no es pot penalitzar la gent d’Hostafrancs” JORDI CLAUSELL, secretari de l'Associació de Veïns d'Hostafrancs

[descarrega url=”http://www.ivoox.com/entrevista-a-jordi-clausell-l-av-hostafrancs-sobre_md_25580752_wp_1.mp3″]

“Estem d’acord amb la filosofia de prioritzar els vianants i pacificar els carrers, com planteja l’Ajuntament, però les coses s’han de fer amb prudència perquè un cop es faci el nyap, el problema serà desfer-lo”. Aquesta frase del secretari de l’Associació de Veïns d’Hostafrancs, Jordi Clausell, resumeix els dubtes que l’entitat veïnal té sobre algunes de les mesures que plantegen el Districte i l’Àrea de Mobilitat de l’Ajuntament en el projecte anomenat de la ‘Superilla’. Qüestionen, sobretot, el canvi de sentit entre els carrers Rector Triadó i Béjar, perquè temen que tindria efectes negatius per als veïns. L’Associació de Veïns i la Federació d’Associacions, Entitats i Comissions d’Hostafrancs (FAECH) han convocat conjuntament una assemblea extraordinària de veïns per sotmetre el projecte a consideració de la ciutadania. Serà el dijous 10 de maig, a les 19 h, al Casinet.

Clausell defensa que “projectes tant importants com aquest s’han de discutir amb el veïnat perquè són els que es veuran afectats en positiu o en negatiu”. El representant veïnal considera necessari que tothom conegui quina és la proposta final de l’Ajuntament i que la gent doni la seva opinió.

Els dubtes de l’Associació de Veïns venen sobretot d’alguns canvis de plantejament per part dels responsables municipals a mesura que ha avançat el procés de participació per debatre el projecte.

Clausell explica que en la primera reunió, el mes de novembre, es va plantejar “que el carrer Rector Triadó era impossible pacificar per la quantitat de vehicles que pujaven cap a l’estació de Sants”. La proposta era pacificar el carrer Béjar. També es plantejava la reforma del carrer Consell de Cent amb dues propostes.

L’entitat veïnal va demanar la documentació tècnica des del primer moment però els papers no els van tenir fins al mes de febrer. “La sorpresa va ser que en la reunió del mes de febrer ens trobem que es pacificava el carrer Rector Triadó, que semblava impossible i que el trànsit es feia passar pel carrer Béjar. Nosaltres tenim dubtes sobre això i creiem que pot tenir impacte negatiu perquè és un carrer molt més estret”, apunta Clausell.

Un aspecte que preocupa l’entitat veïnal és l’aparcament en superfície, que es reduirà segons el projecte de reforma del carrer Consell de Cent i canvis en alguns carrers adjacents. Clausell planteja que “cal veure on es deriven aquests vehicles, perquè els vehicles hi són i la gent no se’ls pot endur a casa”.

El representant de l’Associació de Veïns defensa que “la ‘Superilla’ serveixi perquè la gent que no és del barri i que hi passa per anar a altres destinacions no entri dins d’Hostafrancs però no per penalitzar la gent d’Hostafrancs que té vehicle i que hi té l’aparcament fent que hagi de donar voltes per arribar a casa seva”.

Escriu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*