L’Ajuntament retarda la ‘Superilla’ d’Hostafrancs en comprovar la manca de consens amb el veïnat L'assemblea convocada per l'AV Hostafrancs i la FAECH va aplegar unes 150 persones i la majoria de veus van rebutjar la proposta municipal

Foto: Ràdio Hostafrancs

El projecte de l’anomenada ‘Superilla’ d’Hostafrancs no està prou madur ni compta amb consens suficient entre el veïnat. Així ho han comprovat personalment els tècnics de l’Àrea d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat de l’Ajuntament i els responsables del Districte de Sants-Montjuïc presents en l’assemblea celebrada aquest dijous 10 de maig al Casinet i convocada per l’Associació de Veïns d’Hostafrancs i la Federació d’Associacions i Entitats d’Hostafrancs (FAECH). Tant és així que els representants tècnics municipals van assumir públicament que les actuacions que finalment es concretin en el projecte, incloses les obres del carrer Consell de Cent, potser no es podran iniciar ja en aquest mandat.

Foto: Ràdio Hostafrancs

De les aproximadament 200 persones que van acudir a la convocatòria, es van escoltar una vintena d’intervencions. El torn de paraules demanades va confirmar la impressió prèvia que tenien les entitats que convocaven l’assemblea: la major part de les veus que es van sentir van ser per mostrar preocupació o directament rebuig davant algunes mesures plantejades. Diversos veïns van criticar el canvi de sentit que es proposa entre els carrers Rector Triadó i Béjar i l’eliminació de places d’aparcament de cotxes en superfície. Alguns residents al carrer Consell de Cent van plantejar també els seus dubtes sobre els efectes que pugui tenir deixar aquesta via amb un únic carril de circulació per a vehicles de quatre rodes.

No van faltar, però, algunes veus que consideraven “coherent” la proposta plantejada inicialment pels tècnics municipals i que defensaven obertament la proposta per la necessitat de reduir cotxes, guanyar en  seguretat als vianants i reduir la contaminació ambiental i de soroll.

Foto: Ràdio Hostafrancs

Vist l’allau de crítiques i el mar de dubtes, el responsable de participació del projecte de les Superilles va reconèixer que el procés de participació ha estat “insuficient i erroni” i va emplaçar directament els veïns interessats a noves sessions de treball amb plànols damunt la taula.

Els responsables municipals van poder intervenir àmpliament en l’assemblea que presidien Josep Ortiz, com a màxim representant de l’Associació de Veïns, i Josep Espín, com a president de la FAECH. Poc abans d’acabar la reunió, i responent una pregunta sobre el possible calendari de les actuacions, la tècnica d’Ecologia Urbana que coordina l’elaboració de la proposta, Rosa López, va apuntar un previsible retard del procés fins a aconseguir “un consens suficient”. Si la previsió fins ara era poder començar obres els mesos de gener o febrer, la necessitat de buscar l’acord amb els veïns podria desplaçar aquest calendari fins al març o l’abril o fins i tot juny i juliol. La ‘Superilla’ d’Hostafrancs, o allò que finalment quedi de totes les propostes de canvis de mobilitat als carrers del barri, podria no veure la llum en tot el que queda de mandat.

ÀUDIO: RESUM DE L’ASSEMBLEA DE VEÏNS

[descarrega url=”https://www.ivoox.com/l-ajuntament-retarda-superilla-d-hostafrancs-comprovar-la_md_25910858_wp_1.mp3″]

ÀUDIO ÍNTEGRE DE L’ASSEMBLEA DE VEÏNS

[descarrega url=”http://www.ivoox.com/assemblea-veins-sobre-superilla-d-hostafrancs-10-05-2018_md_25907141_wp_1.mp3″]

Escriu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*