El Districte convoca una nova sessió de treball sobre la ‘Superilla’ i vol evitar que es retardi el projecte L'Ajuntament emplaça les entitats veïnals a triar propostes concretes mentre que l'AV Hostafrancs vol consensuar alternatives amb els veïns afectats

Proposta municipal per al carrer Consell de Cent, amb un únic carril de circulació, carril bici bidireccional i espai per a aparcarment de motos.
[descarrega url=”http://www.ivoox.com/districte-convoca-nova-sessio-treball_md_26016089_wp_1.mp3″]

L’Ajuntament proposa a les entitats veïnals una nova sessió de treball sobre la ‘Superilla’ que, previsiblement, es farà el 29 de maig, en un intent de desbloquejar el projecte. La convocatòria es farà després que el dia 10 d’aquest mateix mes la proposta municipal va ser molt criticada per la major part de les persones que van prendre la paraula en l’assemblea extraordinària que van convocar l’Associació de Veïns d’Hostafrancs i la Federació d’Entitats, Associacions i Comissions d’Hostafrancs (FAECH). Fonts de les entitats veïnals han informat a Ràdio Hostafrancs que, en els propers dies, abans de la cita que convoqui el districte, es treballarà amb veïns dels carrers afectats enpropostes alternatives que es defensaran en la sessió dels grups de treball.

Dimarts 15 de maig ha tingut lloc l’última reunió de responsables del Districte de Sants-Montjuïc i de l’Àrea d’Ecologia Urbana amb representants veïnals. Les dues parts s’han mostrat d’acord en l’objectiu bàsic del projecte, que és alleugerir el trànsit de dues vies essencials en el barri, el carrer Consell de Cent i el carrer Moianès. Són els dos carrers que pateixen cada dia el pas de milers de vehicles que només utilitzen Hostafrancs com a drecera.

L’AV Hostafrancs insisteix, però, en que la pacificació i reducció de trànsit forani a dins del barri s’ha de fer sense perjudicar els hostafranquins. Per això qüestionen mesures com el canvi de sentit dels carrers Rector Triadó i Béjar i els preocupa la pèrdua d’aparcament en superfície, qüestions plantejades reiteradament per la majoria dels veïns que van intervenir en l’assemblea del dia 10 al Casinet.

Ara, després d’aquella assemblea en què van participar unes 150 persones i on es va constatar la manca de consens amb el veïnat, el plantejament de l’Ajuntament és que la nova sessió de treball serveixi perquè els representants de les entitats que participen en els grups de treball puguin triar finalment entre diferents opcions concretes.

Les actuacions principals del projecte són la reforma del carrer Consell de Cent, amb la reducció del trànsit a un únic carril de circulació, la incorporació d’un carril bici bidireccional i una línia d’aparcament per a motos. A la banda muntanya quedaria un carril de serveis que podria ser compatible -segons les hores del dia- entre la càrrega i descàrrega i l’aparcament. L’Ajuntament manté la proposta de canviar el sentit de circulació entre els carrers Béjar i Rector Triadó, mesura rebutjada àmpliament entre el veïnat. En el que sí que hi ha acord és en el canvi de sentit del carrer Sant Nicolau, de forma que s’evitarà l’accés actual de cotxes des del carrer Aragó.

 

Escriu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*