“Hem vist coses molt dures des de l’1 d’octubre, però la vida segueix” LLUÏSA ERILL, presidenta del Secretariat d'Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta

▼ Descarrega

A les portes de la 17a edició de ‘FirEntitats’, el proper 26 de maig, la presidenta del Secretariat d’Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta, Lluïsa Erill, fa balanç, per a Ràdio Hostafrancs de la situació present de l’associacionisme als tres barris. Les entitats han seguit amb la seva feina del dia a dia “malgrat tots els entrebancs que ens hem trobat”, diu Erill. La presidenta del Secretariat creu que els esdeveniments polítics han marcat també la vida de les entitats, com de tota la societat catalana en general. “Hem vist coses molt dures com l’1 d’octubre però hem de continuar amb totes les activitats perquè la vida segueix”, afirma. A tall d’exemple, Lluïsa Erill destaca que el mateix dia del referèndum només es va suspendre una de les activitats de la Festa Major d’Hostafrancs: les havaneres.

En l’entrevista la presidenta del Secretariat remarca el caràcter del veïnat de Sants, Hostafrancs i la Bordeta: “Són barris de gent treballadora que estima el seu país i que sempre han destacat per ser uns barris molt amants de l’associacionisme i molt combatius”. Exemples històrics d’això són el primer congrés de maig de Barcelona, embrió del que després va ser la CNT; la creació del sindicat Comissions Obreres a Sant Medir, el naixement d’Esquerra Republicana en els anys 30.

Escriu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*