Hostafrancs demana residència de gent gran, local per l’AV i espai per a entitats Fins al 31 de maig, procés obert per a l'elaboració del Pla d'equipaments dels barris centrals de Sants-Montjuïc

[descarrega url=”http://www.ivoox.com/hostafrancs-demana-residencia-gent-gran-local-per_md_26098943_wp_1.mp3″]

Una residència i centre de dia per a gent gran, una ludoteca, un local per a l’Associació de Veïns d’Hostafrancs i espais de treball per a diverses entitats del barri i entre elles, l’Associació de la Ràdio Comunitària d’Hostafrancs (Ràdio Hostafrancs) són algunes de les propostes plantejades fins ara per als futurs usos de l’edifici d’equipaments que s’ha de construir al carrer Diputació, entre Tarragona i Creu Coberta. Són propostes presentades en el procés de participació que ha obert l’Ajuntament per definir les necessitats d’equipaments a la zona central de Sants-Montjuïc, que comprèn els barris de Sants, Sants-Badal, Hostafrancs, la Bordeta i la Font de la Guatlla.

Necessitat d’un equipament per a gent gran
La demanda de serveis per a gent gran ha estat present des de l’inici del procés. En una sessió de treball del mes d’abril ja es va posar damunt la taula la petició de crear un casal a l’edifici del carrer Diputació que, previsiblement, l’Ajuntament construirà en el proper mandat. Posteriorment, la proposta ha anat més enllà i s’ha plantejat la construcció d’una residència amb espai de centre de dia amb solucions tècniques i arquitectòniques que puguin incorporar espais verds i un atri o pati interior tipus claustre. Es demana que un equipament d’aquestes característiques s’ubiqui a l’esmentat solar del carrer Diputació, que és de propietat municipal, o bé a solars privats del barri com els que hi ha als carrers de Tarragona o Leiva. També s’ha demanat la ubicació d’una ludoteca, vinculada amb el centre per a gent gran “per tal de potenciar les relacions intergeneracionals”.

Un local per a l’Associació de Veïns
L’Associació de Veïns d’Hostafrancs ha plantejat formalment la petició que, mesos enrere, va avançar el seu president, Josep Ortiz: poder fer ús d’un local en l’equipament de titularitat municipal, com tenen altres entitats veïnals de la ciutat i del mateix districte de Sants-Montjuïc.

Espai de treball per a la ràdio del barri
L’Associació de la Ràdio Comunitària d’Hostafrancs (ARCH), entitat sense ànim de lucre que impulsa Ràdio Hostafrancs, també ha fet la seva proposta. Aquest mitjà de comunicació demana l’ús d’un espai de treball permanent per a les activitats del mitjà de comunicació del barri. L’ARCH demana explícitament un “espai petit”, que seria suficient amb uns 9 metres quadrats, del futur edifici de Diputació-Creu Coberta, que ocuparà una superfície aproximada de 4.000 m2.

Alguns ciutadans a títol individual han formulat altres propostes com la creació d’una biblioteca pública al costat del Centre Cívic de Magòria que doni servei als barris d’Hostafrancs, la Bordeta i la Font de la Guatlla, atesa la manca d’espais de lectura i estudi en aquests tres barris. També s’ha plantejat la possibilitat d’ampliar el Casinet d’Hostafrancs.

Procés de participació obert fins al 31 de maig
Les propostes han sorgit de diferents àmbits de participació que ha habilitat el Districte de Sants-Montjuic: tant la de la reunió del grup de discussió sobre equipaments a Hostafrancs, com a les sessions que s’han fet a cadascun dels altres quatre barris afectats. El proper dissabte, 26 de maig, a l’estand municipal de FirEntitats, que s’ubicarà just davant de l’edifici de l’Alcaldia, hi haurà una nova ocasió de participar amb propostes per al pla d’equipaments. També es fan aportacions des de la plataforma en línia de participació de l’Ajuntament decidim.barcelona. Fins al dia 31 de maig els ciutadans i entitats poden expressar el seu suport a les propostes plantejades o presentar-ne de noves.

Fins al moment s’han presentat prop de 70 propostes per al conjunt dels cinc barris. El Districte té la intenció de convocar una sessió de final de treball a mitjans del des de juny amb l’objectiu, segons fonts municipals, de “posar en comú i consensuar propostes a partir d’una mirada global del conjunt del territori”.

Escriu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*