Bosch i Baños coincideixen: “En les eleccions municipals el més important és el model de ciutat” El candidat d'ERC a l'alcaldia i el periodista i exdiputat de la CUP debaten en públic sobre habitatge, pisos turístics i gentrificació

[descarrega url=”https://www.ivoox.com/bosch-i-banos-coincideixen-en-les-eleccions-municipals_md_26765055_wp_1.mp3″]

El candidat d’Esquerra a l’alcaldia de Barcelona, Alfred Bosch, i el periodista i exdiputat de la  Antonio Baños han protagonitzat una conversa pública sobre el model de ciutat, en un acte organitzat per la formació republicana i que ha tingut lloc aquest dimarts 26 de juny al centre cívic Cotxeres de Sants. Des de mirades diferents, Bosch i Baños han reflexionat sobre els problemes i reptes de la ciutat, centrant-se especialment en qüestions com l’habitatge, els pisos turístics il·legals, la gentrificació o les normes de convivència i civisme.

Baños ha explicat que el 13% del PIB provinent del turisme “no arriba a la gran majoria de barcelonins i barcelonines” i creu que s’han de ·repartir molt millor els beneficis”

Per la seva banda, el candidat d’Esquerra Republicana defensa que els turistes que visiten la ciutat contribueixin directament a sufragar serveis públics i proposa, per exemple, que paguin un preu diferent pel transport públic, més car del que paguen els usuaris metropolitans habituals.

 

Antonio Baños ha participat en aquesta conversa pública amb el candidat d’Esquerra Republicana actuant com a ‘sparring’ segons les seves pròpies paraules. Davant el micròfon d’aquesta emissora Baños defensava aquest model d’acte polític perquè permet situar els temes que, en la seva opinió haurien de centrar el debat dels propers mesos fins a les eleccions.

Ni Baños ni el candidat d’Esquerra, Alfred Bosch, s’han mostrat partidaris d’una llista unitària de forces independentistes. Tots dos consideren que el més important en de cara a les eleccions municipals de maig de 2019 és definir quin model de ciutat es vol. Segons Bosch, “el millor que poden fer els independentistes és demostrar que poden governar Barcelona més que no pas centrar-se exclusivament en la independència”.

Escriu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*