Activat el pla d’actuació municipal per onada de calor Equips del Centre d’Urgències i Emergències Socials surten al carrer durant les franges de temperatura més alta

[descarrega url=”https://www.ivoox.com/activat-pla-d-actuacio-municipal-per-onada-de_md_27574991_wp_1.mp3″]

L’Ajuntament ha activat els protocols del pla d’actuació per prevenir els efectes de l’onada de calor sobre la salut de les persones. Això comporta que, mentre la temperatura es mantingui per sobre del llindar d’alerta, els equips municipals atenen especialment els col·lectius més vulnerables. Un equip de professionals del Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB) surt al carrer durant les franges de més calor per repartir aigua a les persones sense sostre i informar-les de la possibilitat d’accedir a espais climatitzats. També estan al cas per si detecten alguna persona en situació de risc per la temperatura alta.

Un altre protocol s’aplica per fer prevenció entre altres col·lectius vulnerables a través dels serveis de teleassistència, atenció domiciliària i els centres de serveis socials. Fan tasques d’informació, seguiment i control de les persones més fràgils. Per exemple, per evitar que persones en risc surtin al carrer quan fa més calor se’ls serviran àpats a casa, es repartiran ventiladors i s’oferirà atenció personalitzada a domicili. També s’amplien les activitats i els horaris en espais climatitzats com casals d’avis, centres de dia per a persones grans o discapacitades.

Mentre duri l’onada de calor s’ofereix a la ciutadania un servei telefònic permanent (900 703 030) i es fa difusió de les recomanacions per evitar efectes negatius d’una temperatura alta en les persones.

Escriu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*