“No és veritat que tots els nanos que venen siguin delinqüents però s’ha de garantir la seguretat dels veïns” Jordi Clausell, de l'AV Hostafrancs, retreu a les administracions que hagin "amagat" l'ús de l'escola de les Monges com a centre temporal d'acollida

[descarrega url=”https://www.ivoox.com/entrevista-a-jordi-clausell-av-hostafrancs-sobre-el_md_28040505_wp_1.mp3″]

El secretari de l’Associació de Veïns d’Hostafrancs, Jordi Clausell, afirma que “potser s’haurien evitat tensions i alguns incidents” si la Generalitat i el Districte haguessin parlat abans amb les entitats del barri sobre l’ús de l’antiga escola Sant Vicenç de Paül com a centre temporal d’acollida de menors. Clausell ha analitzat la situació del centre ubicat entre els carrers Hostafrancs de Sió i Leiva, després de la primera reunió amb les administracions que va tenir lloc dimarts 21 d’agost a la seu del Districte. La reunió, convocada després de les queixes de veïns de l’entorn per alguns atracaments i altres incidents, va tenir moments de tensió. “Es va demostrar el neguit que hi havia en tot un col·lectiu de persones”, afirma el representant de l’entitat veïnal. Critica que “s’amaguen les coses” i es fa “política de fets consumats”.

Segons explica Clausell, “era difícil que es pogués concretar alguna cosa, amb l’escenari de tensió que ens vam trobar”. Es va quedar en mantenir una nova reunió en els propers dies amb el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat i amb l’Ajuntament i “aquí sí que volem concrecions per garantir que no hi pugui haver nous incidents”, diu el secretari de l’Associació de Veïns.

Clausell defensa que “si es posen uns serveis s’ha de garantir que es donin amb tota la normalitat i que això o afecti de forma negativa el barri, sinó tot el contrari”. Afirma que «s’ha d’evitar generalitzar” i que “no és veritat que tots els nanos que venen siguin delinqüents”. “Hi ha nanos que no tenen família, nanos que estan en situació de precarietat i vulnerabilitat absoluta. Els hem d’intentar ajudar però, això sí, no hem de permetre que una minoria de delinqüents ens portin a la situació actual”, conclou.

Escriu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*