Ultimàtim veïnal: si dimecres 12 no ha tancat el centre de les Monges, hi haurà mobilitzacions Les protestes començarien per tallar el carrer Creu Coberta

▼ Descarrega

El 12 de setembre és la data límit per al tancament del centre provisional de menors del carrer Leiva que han posat els aproximadament cent veïns que han participat aquest dimecres en una reunió convocada per l’Associació de Veïns d’Hostafrancs. Si en aquesta data l’equipament no ha tancat com ha anunciat la DGAIA, l’Associació de Veïns convocarà accions de protesta començant pel mateix dia 12 al vespre, tallant el carrer Creu Coberta, davant la seu del Districte.

L’Associació de Veïns ja tenia previst analitzar la situació en una sessió monogràfica de treball a la seva seu del carrer Callao, abans que la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència de la Generalitat fes l’anunci –aquest dimarts- que el centre es tancarà en una setmana per que s’ha vist “desbordat”. Però la tensió generada pels robatoris i altres incidents protagonitzats per alguns menors que entren i surten d’aquest centre han obligat a habilitar la sala gran del Casinet d’Hostafrancs per al que ha acabat essent una assemblea amb molta participació.

“La gent està molt nerviosa per la situació que estem passant i vol solució, no demà ni demà passat, sinó ja”, ha explicat Jordi Clausell, secretari de l’Associació de Veïns a Ràdio Hostafrancs

La major part de les intervencions han posat en dubte el compromís de tancament i defensaven accions de protesta. Alguns dels veïns més propers a l’antiga escola de les Monges plantejaven fins i tot accions immediates davant el mateix centre. Finalment, s’ha acordat donar el marge d’una setmana anunciat per la DGAIA i fixar dimecres 12 de setembre com a data en la qual es posarien en marxa un seguit de mobilitzacions començant per la concentració davant l’Alcaldia.

Una comissió de l’Associació de Veïns integrada pel seu president, Josep Ortiz; el secretari Jordi Clausell, i el pastor de l’Església Evangèlica Filadèlfia i membre de l’entitat veïnal, Joan Valentí, han quedat encarregats de traslladar personalment als responsables del Districte, l’acord de l’assemblea de veïns i l’estat d’ànim recollits en la reunió.

Denúncies de robatoris i intimidacions

Des que en les primeres setmanes d’agost es va habilitar l’antiga escola Sant Vicenç de Paül com a centre d’emergència per atendre l’allau de menors migrants sense referents familiars que arriben a Catalunya, les queixes de veïns no s’han aturat. Denuncien robatoris, intimidacions i altres incidents protagonitzats per joves que la DGAIA ha portat a aquest centre com a altres 30 centres habilitats a altres zones del país.

Alguns dels veïns presents a l’assemblea d’aquest dimecres a la tarda, asseguraven que, segons testimonis de persones que treballen a l’equipament, la situació a l’interior també és molt complicada. Argumenten que el nombre d’educadors és insuficient per atendre i gestionar una gran quantitat d’adolescents, molts d’ells conflictius. Segons alguns dels testimonis citats s’hi han arribat a concentrar fins a una cinquantena de menors, quan la previsió, d’acord amb el conveni entre la Generalitat i la fundació religiosa propietària de l’equipament, preveuria donar acollida a un màxim de 30 menors.

Escriu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*