El Districte comunica a l’AV Hostafrancs que el centre de Leiva ja ha tancat Segons els responsables municipals s’ha contractat seguretat privada a l’interior de l’edifici i els Mossos reforçaran la vigilància a l’exterior

▼ Descarrega

Aquest divendres al vespre va sortir l’últim menor del centre d’acollida d’emergència Sant Vicenç de Paül al carrer Leiva i ja no en queda cap. Aquesta és l’última informació que ha rebut aquest dissabte l’Associació de Veïns d’Hostafrancs per part del Districte de Sants-Montjuïc. Els mateixos responsables municipals han informat que, per les pròximes setmanes, s’ha contractat un servei de seguretat privada per controlar l’interior de l’edifici i que es reforçarà la vigilància de Mossos d’Esquadra a l’exterior i els entorns de l’antiga escola de les Monges.

Aquest era justament el calendari que s’havia anunciat en la reunió que van mantenir dijous amb el gerent del districte, Francesc Jiménez, tres representants de l’entitat veïnal, que van anar a l’edifici de l’Alcaldia l’endemà d’una assemblea de veïns amb molta participació. En aquella reunió veïnal es va acordar que s’iniciarien mobilitzacions si el centre no es tancava en el termini d’una setmana, com s’havia compromès la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) de la Generalitat.

Divendres, ha van aparèixer uns cartells manuscrits enganyats a la porta de l’antiga escola, anunciant que el centre d’acollida de menors havia tancat.

 

Convocatòria de l’AV Hostafrancs per al proper dimecres

Tal com es va acordar en l’assemblea que es va fer el dia 5 de setembre al Casinet d’Hostafrancs, l’Associació de Veïns convoca el proper dimecres a les 19.30 h a tothom que vulgui assistir. La reunió es manté encara que es constati que, efectivament, el centre ha quedat tancat, després de setmanes en les que els veïns de l’entorn han denunciat robatoris i altres incidents protagonitzats per alguns dels joves que passaven per l’equipament. La reunió es farà “encara que només siguin cinc minuts i per saludar-nos”, ha escrit a Facebook el president de l’Associació de Veïns d’Hostafrancs, Josep Ortiz.

Al marge de la polèmica generada en les últimes setmanes pel centre d’acollida habilitat amb caràcter d’urgència a l’antic col·legi de les Monges, l’Associació de Veïns, reclama a les administracions que facin els tràmits que calgui -en règim de compra pública o de conveni- perquè l’edifici tingui un ús social a benefici del barri. S’ha apuntat la possibilitat que aquest equipament s’acabi convertint en una residència de gent gran.

Escriu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*