“Podem estar contents d’aquests 30 anys de FAECH perquè tot es fa amb voluntariat” Entrevista a JOSEP ESPÍN, president de la Federació d’Associacions, Entitats i Comissions d’Hostafrancs

▼ Descarrega

Des de 1988 estan #FentHostafrancs, encara que fa 30 anys no existien ni les etiquetes ‘hashtag’ ni les xarxes socials. La Federació d’Associacions, Entitats i Comissions d’Hostafrancs (FAECH) celebra aquest any les seves tres primeres dècades d’existència. El seu president, Josep Espín, que és també vicepresident del Consell de Barri admet que en aquests anys “hi ha hagut de tot: bons moments, i altres una mica més baixos”. El balanç, diu, depèn del com han estat les associacions del barri en cada moment. Espín posa en valor que tot el que fa la FAECH es fa amb voluntariat. “No hi ha persones assalariades i tot es fa gràcies als petits grans de sorra que cadascú pot aportar”, explica.

La FAECH va néixer el 1988 per agrupar totes les entitats -aproximadament una trentena– que feien activitats de festa major. La Festa Major d’Hostafrancs segueix essent un eix fonamental en l’activitat de la federació però en els darrers anys la FAECH ha ampliat el seu camp d’actuació, participant activament en la vida del Districte, a totes les comissions i impulsant activitats socials com la recollida de joguines.

 

A favor de la cultura del civisme

Des de fa més d’un any, la FAECH, en coordinació amb el Districte de Sants-Montjuïc ha impulsat accions de dinamització de places, consistents en l’organització d’activitats familiars destinades als veïns. Aquestes iniciatives s’han fet a llocs com la plaça Herenni o la plaça Joan Corrades, escenari freqüent de molèsties i sorolls nocturns ocasionats per algunes persones que en fan un ús abusiu de l’espai públic. Espín està satisfet d’aquesta feina però adverteix que aquesta no pot ser l’única actuació per resoldre les situacions d’incivisme.
“Hem de ser realistes. Amb aquestes activitats no donem la solució però sí que hem de contribuir que les persones del barri ens apoderem d’aquests espais públics fent-ne un ús cívic. Hi ha d’haver també una actuació policial perquè l’incivisme i les molèsties no les podem arreglar només amb bona voluntat i fent activitats”, afirma.

Escriu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*