La Festa Major d’Hostafrancs, a punt El cartell guanyador és obra del dibuixant David Mar Alonso (Agrio). La pregonera serà Carme Parramon, comerciant del Mercat d’Hostafrancs

[descarrega url=”https://www.ivoox.com/presentacio-festa-major-d-hostafrancs-2018_md_28574198_wp_1.mp3″]

Amb la descoberta del cartell, obra de David Mar Alonso (Agrio) i la presentació de les activitats, la Festa Major d’Hostafrancs 2018 ja està en l’agenda del barri. Del 28 de setembre al 7 d’octubre el barri s’omplirà d’activitats esportives, actuacions de dansa, cant coral, cinema al Zumzeig, el ball de rams tradicional, actuacions musicals i altres cites destacades on s’espera molta participació popular com la XIII Fira Medieval a Creu Coberta, el XXI Firajoc, la Rutapp Hostafrancs, la Tapa Solidària i el ‘mapping’ elaborat per infants de les escoles del barri. Tot arrencarà divendres 28 de setembre al vespre amb el pregó que enguany anirà a càrrec de Carme Parramon i Rosell, comerciant del Mercat d’Hostafrancs i veïna del barri.

La presentació de la festa s’ha fet aquest dijous al Saló de plens de l’Alcaldia i ha anat a càrrec del president de la FAECH, Josep Espín, i de la regidora del Districte, Laura Pérez. La Companyia juvenil de ballet clàssic, resident al Casinet d’Hostafrancs, ha obert l’acte de presentació de la Festa Major posant en moviment alguns dels personatges que després s’ha vist que apareixen al cartell de la Festa Major d’enguany.

David Mar Alonso, conegut en el món del còmic i la il·lustració amb el nom ‘Agrio’, és barceloní de 32 anys, ha estat el guanyador del 16è Concurs de Cartells de la Festa Major d’Hostafrancs. En el cartell ha volgut reflectir la varietat d’activitats i de gent de totes les generacions que hi participa. Abans d’Hostafrancs, també havia dibuixat els cartells guanyadors de les festes majors de Sants (l’any passat), les Corts, Horta i el seu barri: el Carmel. El dibuixant ha felicitat els hostafranquins i hostafranquines per tenir un teixit social tan ric i els ha desitjat una festa major lliure de qualsevol agressió masclista.

El públic present a l’acte de la seu del Districte ha pogut veure en directe per les pantalles com la dissenyadora Mònica Planas anava copsant el que veia en forma de dibuix i aquarel·la. Ella té una malaltia neurovascular i el seu projecte, Hakuna BCN, és solidari amb l’Institut Guttmann, perquè hi dona un euro per cada il·lustració que ven. Les seves il·lustracions d’objectes i situacions quotidianes expressen l’essència que tots portem a dintre i la importància de saber apreciar cada moment.

 

La festa suma innovació i tradició

Enguany la Federació d’Associacions, Entitats i Comissions d’Hostafrancs (FAECH), que aplega tots els col·lectius participants a la Festa Major, fa 30 anys. La festa manté alguns dels seus actes més tradicionals, com el ball de rams o la fira de magranes, però també incorporacions dels darrers anys, com la Rutapp o la projecció d’un mapping elaborat per nens i nenes del barri. A més, enguany el cinema Zumzeig torna a participar a la festa amb una projecció gratuïta i un vermut musical.

 

Concert organitzat per Ràdio Hostafrancs

Per primera vegada Ràdio Hostafrancs, l’emissora comunitària del barri, organitza una de les activitats del programa oficial de la Festa Major. Serà el concert acústic del cantautor Jaume Arboledas, dissabte 29 de setembre, a partir de les 19.30 h, al bar Barkiria (c. Leiva, 14). Aquesta actuació es fa gràcies a la col·laboració entre Ràdio Hostafrancs i el bloc ‘La Música Amanseix les Feres‘, dedicat a la promoció de músics i grups catalans.

Una de les novetats d’enguany és el got reutilitzable i retornable de la Festa Major, que es podrà adquirir en qualsevol dels actes o barres per continuar fent-lo servir durant totes les festes o bé retornar-lo i recuperar l’euro invertit.

El Districte de Sants-Montjuïc, amb seu a Hostafrancs, fa portes obertes amb visites guiades dissabte 29 al matí i divendres següent, el 5 d’octubre, presenta al barri el nou Espai per a Adolescents del carrer de Leiva, 67-71 amb visites, música, showcooking i recollida de propostes per posar-li nom. Les fotos de la jornada que es pengin a Instagram amb les etiquetes #espaileiva #adolescentshostafrancs entraran en el sorteig d’un premi.

Però tota la Festa Major d’Hostafrancs és el tema d’un altre concurs fotogràfic. Hi ha dos premis i hi participaran totes les imatges que es pengin a Instagram amb l’etiqueta #FMHostafrancs18 entre el 28 de setembre i el 7 d’octubre.

Escriu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*