CARME PARRAMON
“El barri se’ns ha fet gran i falta relleu generacional a les entitats”
Entrevista a la pregonera de la Festa Major d’Hostafrancs 2018

[descarrega url=”https://www.ivoox.com/entrevista-a-carme-parramon-paradista-del-mercat-d-hostafrancs_md_28853110_wp_1.mp3″]

Carme Parramon i Rosell, paradista del Mercat d’Hostafrancs, viu com “un honor” haver estat escollida per l’Associació de Veïns com la pregonera de la Festa Major d’enguany. El pregó que prepara per aquest divendres 28 de setembre no el dedicarà a parlar d’ella, a qui gairebé tot el barri coneix al darrera de la seva parada de carn. En aquesta entrevista a Ràdio Hostafrancs, la Carme ha explicat que la seva intenció és rescatar la figura d’Esteve Calzada i Alabedra, un escriptor hostafranquí caigut en l’oblit, nascut el 1909 al carrer Vilardell i que va morir el 1963. “Crec que és una persona molt important i que ha estat menystingut. Els meus pares el van tractar i era una gran persona. Mereix que se’l tingui en compte i sortir de l’oblit”, afirma.

Carme Parramon ha aprofitat l’entrevista a la ràdio del barri per fer un toc d’alerta sobre la vitalitat associativa d’Hostafrancs. Lamenta que “el barri s’ha degradat una mica. Se’ns ha fet gran i la gent jove abandona els nuclis socials”. Es mostra preocupada per la manca de relleu generacional. “Encara hi ha entitats però no tantes i les persones que hi estan vinculades es van fent grans i no hi ha una generació que els substitueixi amb la mateixa força”, adverteix.

La pregonera de la Festa Major d’Hostafrancs d’enguany és paradista del mercat des que, per circumstàncies familiars, va haver de deixar la Universitat. “Estudiava econòmiques i antropologia i ho vaig deixar per anar a vendre carn perquè el meu pare, malauradament, va emmalaltir molt jove i a casa hi havia molts fronts oberts”, explica.

Escriu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*