‘La guerra dels mons’ es va repetir a Barcelona 50 anys després

Emissió i gravació en directe de ‘La guerra de los mundos’ al Centre d’Iniciatives i Experimentació per a Joves de la Fundació Caixa de Pensions, a Barcelona, el 30 d’octubre de 1988.

El 30 d’octubre de 1938, Orson Welles va impressionar tots els Estats Units amb una dramatització radiofònica de la història escrita per H. G. Wells. El programa narrava una invasió marciana de la Terra i va causar el pànic entre molts dels oients que van donar credibilitat a allò que explicava la ràdio.

El 30 d’octubre de 1988, és a dir, 50 anys després, es va fer a Barcelona una recreació d’aquell programa. Es va emetre en directe a través de la Cadena SER des del Centre d’iniciatives i experimentació per a Joves de la Fundació Caixa de Pensions, gràcies a una col·laboració entre la Universitat Autònoma de Barcelona, la Fundació La Caixa i la SER.

Aquell programa va ser dirigit per Juan Manuel Soriano, mestre del teatre radiofònic a l’emissora barcelonina de RNE i va comptar amb la participació de Constantino Romero, Rafael Turia, Juan Antonio Fernández Abajo i Arseni Corsellas, entre d’altres veus destacades de la ràdio, la televisió i el doblatge.

RÀDIO HOSTAFRANCS

Barcelona Digital Ràdio

Current track
TITLE
ARTIST

Background