Va passar a Hostafrancs Efemèrides del mes d'ABRIL

Abril de 1888 – Vicenç Triadó, rector de la parròquia del Sant Àngel Custodi, troba en un hort situat al costat de l’església una pedra gravada amb un text romà, que resulta ser part d’un mil·lari de la Via Augusta. Es creu que la troballa data d’entre els anys 213 i 217 dC, en època de l’emperador Caracal·la.

Abril de 1975 – Les entitats veïnals de Sants, Hostafrancs i la Bordeta, no legalitzades però sota el paraigua del Centre Social de Sants, i l’Orfeó de Sants organitzen cinc exposicions destinades a la ciutadania per demostrar el dèficit d’equipaments que pateix el districte. La reivindicació més important d’aquells moments és salvar els terrenys de l’antiga fàbrica de l’Espanya Industrial. L’Ajuntament havia aprovat un pla per fer-hi pisos destinats a acollir 10.000 persones, un pla que estava paralitzat per decisió del Tribunal Suprem.

4 d’abril de 1975 – Un nen d’11 anys va morir com a conseqüència de les lesions greus que va patir en caure des del sostre d’uralita d’una nau de a la qual havia escalat des del carrer Rector Triadó. La zona estava en obres perquè s’hi estava construint un bloc de pisos. El menor, Juan Gamundi Tillo, va ser traslladat a l’Hospital Clínic però ja estava mort quan va ingressar al centre hospitalari.

8 d’abril de 1961 – A la Gran Via, prop de la Riera de Magòria, xoquen violentament dos vehicles i resulten ferides quatre persones, una d’elles de gravetat. Els afectats van ser atesos al dispensari d’Hostafrancs. Tres d’ells van poder marxar a casa però el ferit més greu el van ingressar a l’Hospital Clínic. En l’incident es va veure involucrat un taxi que va ser envestit per un dels dos cotxes que van xocar, raó per la qual va envair el passeig de vianants. Afortunadament no va resultar ferida cap persona que passés pel carrer en aquell moment.

17 d’abril de 1907 – Al carrer Creu Coberta, a l’altura de Consell de Cent, atempten contra el líder de la Lliga, Francesc Cambó. Una vintena d’individus fan una emboscada al cotxe de cavalls on viatjaven Cambó i altres polítics. Els atacants disparen una trentena de trets i fereixen Cambó.

19 d’abril de 1976 – La gestora de l’Associació de Veïns d’Hostafrancs insta els veïns a col·locar als balcons pancartes contra el Pla comarcal que preveu la futura ampliació dels carrers Aragó i Diputació, el que suposaria la desaparició d’una bona part del barri.

25 d’abril de 1976 – L’Orfeó Atlàntida fa un concert dedicat a Pau Casals dins dels actes del seu 50è aniversari. Mig segle abans, l’orfeó hostafranquí havia participat en els recitals de l’Associació Obrera de Concerts, entitat creada per Pau Casals.

6 abril de 1997 – Una dona gran, veïna del carrer Leiva, que ha estat una temporada a casa dels seus fills, es troba el seu pis okupat. Els okupes marxen quan arriba la família de l’afectada.

6 d’abril de 2001 – Un home fereix 4 alumnes de l’escola Joan Pelegrí, al carrer Consell de Cent, en disparar contra el pati. Es tracta d’un jove de 27 anys, heroïnòman, que va llançar els trets des de casa dels seus pares que dona al pati interior de l’escola. Dos dies més tard és detingut a la Zona Franca quan intentava comprar droga.