Va passar a Hostafrancs Efemèrides del mes d'ABRIL

Abril de 1888. Vicenç Triadó, rector de la parròquia del Sant Àngel Custodi troba en un hort situat al costat de l’Església una pedra gravada amb un text romà que resulta ser part d’un mil·lari de la Via Augusta. Es creu que la troballa data d’entre els anys 213 i 217 dC, en època de l’emperador Caracal·la.

17 d’abril de 1907. Atemptat contra el Líder de la Lliga, Francesc Cambó, al carrer Creu Coberta. A l’altura del carrer Consell de Cent, una vintena d’individus fan una emboscada al cotxe de cavalls on viatjaven Cambó i altres polítics. Els atacants disparen una trentena de trets i fereixen Cambó.

19 d’abril de 1976 – La gestora de l’Associació de Veïns d’Hostafrancs insta els veïns a col·locar als balcons pancartes contra el Pla comarcal que preveu la futura ampliació dels carrers Aragó i Diputació, el que suposaria la desaparició d’una bona part del barri.

25 d’abril de 1976 – L’Orfeó Atlàntida fa un concert dedicat a Pau Casals dins dels actes del seu 50è aniversari. Mig segle abans, l’orfeó hostafranquí havia participat en els recitals de l’Associació Obrera de Concerts, entitat creada per Pau Casals.

6 abril de 1997 – Una dona gran, veïna del carrer Leiva, que ha estat una temporada a casa dels seus fills, es troba el seu pis okupat. Els okupes marxen quan arriba la família de l’afectada.

6 d’abril de 2001 – Un home fereix 4 alumnes de l’escola Joan Pelegrí, al carrer Consell de Cent, en disparar contra el pati. Es tracta d’un jove de 27 anys, heroïnòman, que va llançar els trets des de casa dels seus pares que dona al pati interior de l’escola. Dos dies més tard és detingut a la Zona Franca quan intentava comprar droga.