Va passar a Hostafrancs Efemèrides del mes de JUNY

Juny de 1976 – L’Associació de Veïns d’Hostafrancs, a través del Centre Social de Sants, juntament amb l’Associació de Veïns i Comerciants de Creu Coberta i altres entitats veïnals de l’entorn presenten recurs d’alçada contra el Pla Comarcal, aprovat com a Pla General Metropolità que preveu la desaparició d’una gran quantitat d’habitatges del barri per futures connexions viàries.

3 de juny de 1976 – Veïns d’Hostafrancs fan guàrdia dia i nit davant l’assecador de pells per impedir que entri més material causant de la forta pudor que pateixen. Sobre dos quarts de vuit del matí un camió va intentar entrar amb un carregament de pells, cosa que els veïns no van permetre. Es van produir moments de tensió i algun llançament de pells sobre els veïns.

4 de juny de 1976 – El governador civil de Barcelona, Salvador Sánchez Terán, i l’alcalde de Barcelona, Joaquim Viola, visiten l’assecador de pells d’Hostafrancs i comproven personalment les queixes per males olors que, des de fa molts anys pateixen els veïns. Aquell mateix estiu l’assecador va tancar definitivament.

18 de juny de 2011 – Se celebren les primeres jornades romanes ‘Barcino Colonia Romae’ al carrer Creu Coberta i entorns. Organitzen el grup ‘Barcino Oriens’ de la Fundació Cultural Hostafrancs i l’Associació de Comerciants de Creu Coberta.

14 de juny de 2014 – L’òpera trenca la rutina d’un dissabte al matí al Mercat d’Hostafrancs, amb l’actuació d’estudiants del Conservatori de Música.

23 de juny de 2017 – Troben el cadàver d’un home, tirotejat i en avançat estat de descomposició al maleter d’un cotxe que estava aparcat des de feia quatre dies davant del bar ‘El Racó de l’Alfons’, al carrer Béjar. La víctima, Eduard Ardiaca, de 42 anys, era veí de la localitat d’Albesa (Noguera). En relació a aquest crim els Mossos van detenir el cunyat de la víctima.