Va passar a Hostafrancs Efemèrides del mes d'OCTUBRE

1 d’octubre de 1933 – A l’Alcaldia d’Hostafrancs, el tinent d’alcalde Joan Antoni de Güell i López, comte de Güell, fa donatius a persones necessitades amb motiu de la festa major del barri.

2 d’octubre de 1896 – Inauguració i benedicció del nou temple del Sant Àngel Custodi

5 d’octubre de 1965 – Coincidint amb la celebració de la Festa Major d’Hostafrancs, l’Ajuntament inaugura un nou enllumenat públic al carrer de la Creu Coberta.

6 d’octubre de 1908 – S’inaugura la plaça d’Espanya. Els veïns d’Hostafrancs, que celebren la seva festa major, cedeixen el seu envelat per a l’acte oficial d’inauguració.

10 d’octubre de 1986 – Dos atracadors es fan forts a una sucursal del Banc de Sabadell al carrer Creu Coberta. Van armats amb pistoles i mantenen com a hostatges les persones que hi havia a l’oficina bancària. La situació es va resoldre 9 hores i mitja després, ja al vespre, amb l’entrada dels GEO (grup especial d’operacions) de la policia. Els agents van rebentar la porta i van detenir els atracadors. No hi va haver ferits.

10 d’octubre de 2000 – Seguiment massiu als comerços de Creu Coberta de la vaga contra el decret de liberalització d’horaris comercials aprovat pel govern espanyol.

16 d’octubre de 1955 – 70 avis i àvies d’Hostafrancs són els protagonistes del VIIè Homenatge a la Gent Gran en un acte que es fa a la Sala de plens de l’Alcaldia, al carrer Creu Coberta.

25 d’octubre de 1932 – El president de la Generalitat, Francesc Macià, i l’alcalde de Barcelona, Jaume Aiguader, inauguren el Club Femení d’Esports de Barcelona, en el subsol de la plaça Espanya, just on arrenca el carrer Creu Coberta. Aquesta instal·lació va ser tapiada durant la Guerra Civil.

30 d’octubre de 1932 – L’Agrupació Velocipèdica Hostafrancs organitza una excursió a Corbera de Dalt.

Divendres 30 d’octubre de 1885 – La Comissió de Consums de l’Ajuntament de Barcelona aprova un contracte amb els gremis del districte d’Hostafrancs, territori que s’acabava d’annexionar al municipi de la capital. El contracte afavoria el comerç d’Hostafrancs ja que gravava el consum a les botigues hostafranquines amb menys impostos que els que pagaven altres barris veïns.

Octubre de 1976 – Una unitat mòbil de Ràdio Peninsular (RNE a Catalunya) pateix un ‘pseudosegrest’ durant l’emissió d’un programa dedicat a recollir les reivindicacions dels veïns sobre els terrenys de l’Espanya Industrial. Un empleat de la immobiliària que operava a zona va tancar el recinte amb el cotxe i els periodistes de la ràdio a dins. Els responsables de la immobiliària, que intervenien al mateix programa des dels estudis del Passeig de Gràcia, van donar-li l’ordre perquè obrís, utilitzant la línia interior entre l’emissora i la unitat mòbil.