Consulta aquí tots els actes de la Festa Major d’Hostafrancs

DIVENDRES 29 DE SETEMBRE

20.00 h Pregó de la Festa Major. A càrrec de Mercè Tatjer i Mir, catedràtica de didàctica de les ciències socials a la Universitat de Barcelona. Especialitzada en geografia urbana. Actuarà l’Orfeó Atlàntida. Sala de plens del Districte de Sants-Montjuïc C. Creu Coberta, 104.

 

DISSABTE 30 DE SETEMBRE

09.00 h XI Torneig de futbol sala d’Hostafrancs. Centre Montserrat-Xavier 1904 Futbol sala amb la participació d’equips del barri. Escola Joan Pelegrí C. Ermengarda, 25

10.00 h Bàsquet al carrer. T’agrada el bàsquet? Si tens entre 3 i 9 anys vine i participa en les activitats de l’Escola de Bàsquet del BAM. Obsequis per a tots els infants participants. T’esperem fins a les 13 h. Pl. Joan Pelegrí.

10.00 h Trobada d’intercanvi de plaques de cava. C. Llobet 11.00 h Campionat d’escacs de la Festa Major d’Hostafrancs Centre Cívic Casinet d’Hostafrancs (sala 4) C. Rector Triadó, 53 11.00 h Portes obertes a la seu del Districte Visites guiades: 11 h, 11.45 h i 12.30 h. C. Creu Coberta, 104.

11.00 h. La Festa de la Creativitat. Vine a gaudir de la teva creativitat amb Incuba Dones Barcelona! Volem compartir un conjunt de tallers comunitaris per a totes les edats. Et convidem a retrobarte amb el benestar que proporciona la vida creativa! Dansa amb música creativa, macramé, pintura de robes i fashion show (cal portar la teva pròpia peça de roba), Gimcana! i joc esportiu. Xerrada educativa: Cervell i Creativitat C. Vilardell, 50.

12.00 h Actuació del Cor Jove de l’Orfeó Atlàntida. Seu del Districte C. Creu Coberta, 104.

17.30 h Demostració de dansa clàssica. A càrrec d’alumnes de La Companyia i d’alumnes del taller de dansa clàssica del Casinet d’Hostafrancs. Pl. Joan Pelegrí.

18.15 h Exhibicions de hip-hop. Fetes pels alumnes i professors de l’escola La Urban Dance Factory. Pl. Joan Pelegrí.

19.00 h XIII Trobada de Cant Coral. Hi participen: Coral Sant Jordi i l’Orfeó Atlàntida. Parròquia del Sant Àngel Custodi.

21.00 h Sopar de germanor i ball de Festa Major. Reserva de taules als telèfons 934 230 988 / 934 217 919 o a través del correu soparfm@ faech.cat. Data límit: 28 de setembre. Centre Cívic Casinet d’Hostafrancs C. Rector Triadó, 53.

23.00 h Ball amb el Duet Fly me. (Encara que no vingueu a sopar podeu venir a ballar) Centre Cívic Casinet d’Hostafrancs C. Rector Triadó, 53.

 

DIUMENGE 1 D’OCTUBRE

09.45 h Benedicció i Fira de magranes. Segons la tradició, la Fira se celebrava a les muralles de la ciutat, en l’actual Portal de l’Àngel. C. Vilardell.

10.30 h XIII Trobada de puntaires. C. Sant Roc.

10.30 h Escola de pintura al carrer. C. Sant Roc.

11.00 h Cercavila pels carrers del barri amb els Gegants del Pi Sortida del c. Vilardell.

12.00 h Missa concelebrada de Festa Major i ofrena floral al Sant Àngel Custodi. Presidirà la celebració el p. Ramon Fabregat, fill del nostre barri i molts anys missioner al Txad. Hi participarà l’Orfeó Atlàntida. Parròquia del Sant Àngel Custodi.

13.00 h Ballada de sardanes amb la Cobla 11 de Setembre C. Vilardell.

19.00 h Havaneres amb el grup Montjuïc. Cremat i sortejos C. Vilardell.

 

DILLUNS 2 D’OCTUBRE

19.00 h Xerrada ‘Els carrers d’Hostafrancs: Evolució i anècdotes’. A càrrec de Josep M. Vilarrúbia-Estrany. Sala Anselm Cartañà de la Seu del Districte. C. Creu Coberta, 104.

 

DIMARTS 3 D’OCTUBRE

19.00 h Debat: ‘Festa Major vs Festa Major Alternativa: models i experiències a SantsMontjuïc’ Seu del Districte de SantsMontjuïc. En directe per Sants 3 Ràdio 103.2 FM.

 

DIMECRES 4 D’OCTUBRE

17.00 h i 19.00 h. Cicle de cinema mexicà clàssic. Amb pel·lícules de Jorge Negrete, Pedro Infante, María Félix i Cantinflas Casa Mèxic Barcelona. C. Mir Geribert, 8.

20.00 h Ruta de Festa Major per la història d’Hostafrancs. Els racons, les llegendes, els personatges i els edificis emblemàtics. Visita guiada per Albert Torras, periodista. Inscripcions al Casal Artesà d’Hostafrancs (Tel. 934 230 988, de 17 a 20 h) o junta@ faech.cat Places limitades Sortida de la seu del Districte de Sants-Montjuïc.

21.00 h Actuació musical al carrer davant del Cucut Biz & Bar. C. Vilardell, 23.

 

 

 

DIJOUS 5 D’OCTUBRE

17.00 h Cicle de cinema mexicà clàssic. Amb pel·lícules de Jorge Negrete, Pedro Infante, María Félix i Cantinflas Casa Mèxic Barcelona C. Mir Geribert, 8.

17.00 h Jocs infantils Pati del Centre Cívic del Casinet d’Hostafrancs. C. Rector Triadó, 53.

17.30 h Festival infantil i lliurament de premis del concurs de dibuix. Teatre a càrrec d’estudiants del 2n Grau d’educació infantil del Centre d’Estudis de Formació Professional Nuria de Gavà que representaran l’obra El Buit. Teatre a càrrec de la Companyia de Teatre Creart que interpretarà l’obra La Mare Terra (versió nova). Centre Cívic Casinet d’Hostafrancs C. Rector Triadó, 53.

19.00 h Cicle de cinema mexicà clàssic. Amb pel·lícules de Jorge Negrete, Pedro Infante, María Felix i Cantinflas Casa Mèxic Barcelona C. Mir Geribert, 8.

19.15 h Assaig obert del Cor Jove de l’Orfeó Atlàntida. Per a joves entre 12 i 25 anys. Fundació Cultural d’Hostafrancs C. Torre d’en Damians, 6-8.

20.30 h Assaig en Companyia: Dansa. Centre Cívic Casinet d’Hostafrancs C. Rector Triadó, 53.

21.00 h Actuació musical al carrer davant del Cucut Biz & Bar. C. Vilardell, 23.

 

DIVENDRES 6 D’OCTUBRE

17.30 h Xocolatada infantil. C. Vilardell.

18.00 h Espectacle d’animació infantil Dançons, de Carles Cuberes. C. Vilardell.

19.30 h TastAlBarri. Amb el grup DesCentrats farem un recorregut per diversos establiments del barri que s’han volgut unir d’aquesta manera a les festes d’Hostafrancs. A cada establiment es podrà fer un tastet d’algun dels seus productes. Per poder participar en aquest recorregut “gastronòmic”, prèviament s’haurà hagut de comprar un tiquet amb el qual es podrà pagar a cada establiment. Compra de tiquets a l’inici de l’activitat. Sortida del c. Vilardell, 50.

20.00 h Tapa Solidària. És una activitat solidària organitzada pel Centre de serveis Canpedró. Podreu degustar tapes solidàries que, gràcies a vosaltres, podran convertir-se en àpats per a infants i famílies que més ho necessiten dels nostres barris. Vine i comparteix l’experiència de la solidaritat a Canpedró. C. Sant Crist, 13.

22.00 h XI Festival de Música Jove. Amb els grups Joan Pelegrí Music Band, Quartet de cant i dansa contemporánia de la Galeria Escola de Dansa, i música rap amb el grup Rbre. C. Vilardell, 50.

 

DISSABTE 7 D’OCTUBRE

Durant tot el dia XII Fira medieval. Espectacles, mercat i activitats infantils. C. Creu Coberta i c. Consell de Cent 10.00 h Mercat de la nosa i el col·leccionisme C. Llobet.

11.00 h Sardinada. Centre Cívic Casinet d’Hostafrancs C. Rector Triadó, 53.

11.00 h Taller de ceràmica. Treu l’artista que portes dins! Vine a aprendre a fer fantàstiques peces de ceràmica i emporta-te-les a casa per guarnir-la amb el teu art! Activitat per a totes les edats. Institut Joan Coromines. Pl. Joan Corrades (ctra. de la Bordeta, 39-41)

11.00 h Taller de tennis de taula. Vols passar-t’ho bé i aprendre o perfeccionar aquest esport? Doncs estàs de sort! Al gimnàs de l’institut farem un bon campionat de tennis de taula! Hi haurà sorpreses. Activitat per a totes les edats. Institut Joan Coromines. Pl. Joan Corrades (ctra. de la Bordeta, 39-41)

12.00 h Itinerari històric per l’Hostafrancs obrer i industrial. Activitat gratuïta Sortida des de la seu del Districte C. Creu Coberta, 104.

12.30 h Inauguració XII Fira medieval. C. Creu Coberta amb Mir Geribert (escenari)

13.30 h Vermut popular Ateneu Independentista d’Hostafrancs. C. de l’Elisi, 20.

17.30 h XXI Firajoc Jocs per a nens i nenes. Pati del Centre MontserratXavier. C. Ermengarda, 25.

17.30 h Tallers infantils. Taller de mapping per a infants. En el marc del Festival Visual Brasil i de la festa major d’Hostafrancs tindrà lloc un taller per a infants, on a partir de dibuixos pintats farem un mapping a la façana de l’escola Miquel Bleach. Inscripció prèvia a través del web www.faech.cat. La projecció del mapping serà el dissabte 14 a les 20 h, en finalitzar el Rutapp d’Hostafrancs (rutapp.cat).

Construeix coets amb aire comprimit. En aquest taller, mostrarem diferents tècniques per a construir coets i després farem una sessió de llançaments per veure’n els resultats. Els dissenys més clàssics de coets artesanals són els d’aigua i els d’aire comprimit. Recomanem portar: moltes idees i ganes de divertir-vos, ampolles de plàstic resistents, cartró, cinta adhesiva d’embalar transparent, eines per tallar i treballar plàstic i cartró, llapis, retoladors i altres pintures per decorar el vostre coet.

Tecnologia creativa en família. Vine a gaudir de diferents tallers exprés i supera reptes tecnològics utilitzant diverses plataformes robòtiques. A càrrec de TbKids.

RIZOMA x Hostafrancs! #FemHostafrancs! Una acció amb racons de joc lliure, teixidors urbans, cartografia emocional, retrat de família i més sorpreses a La Veu del Barri. Vine a fer teva la plaça per somiar, transformar i COcrear el barri entre tots i totes. Junts i juntes en una acció oberta a tothom durant la FESTA MAJOR. Totes les activitats es faran a la Pl. Joan Pelegrí.

18.00 h Desfilada de vestits de l’Associació de la Dona Gitana Catalana. Pl. Joan Corrades.

19.15 h Música a peu de carrer. Amb la participació d’Abdominable Gallina Nauseabunda, Cleanstring i D-Rumba. C. Llobet.

20.00 h Tapa Solidària. És una activitat solidària organitzada pel Centre de serveis Canpedró. Podreu degustar tapes solidàries que, gràcies a vosaltres, podran convertir-se en àpats per a infants i famílies que més ho necessiten dels nostres barris. Vine i comparteix l’experiència de la solidaritat a Canpedró. C. Sant Crist, 13.

20.30 h XXIII Edició del tradicional ball de Rams d’Hostafrancs i ball de Festa Major, amb la Cobla Sant Jordi Ciutat de Barcelona. Els assajos es fan els dies 27 de setembre i 4 d’octubre a les 21 h al c. Miquel Bleach, 32. Pl. Joan Pelegrí.

21.00 h Sopar de germanor al carrer Vidriol. Reserva de tiquets a la Bodega Hostafrancs (c. Sant Roc, 22). Reserva de cadira: 1€.

21.30 h Sopar medieval popular a Creu Coberta. Venda d’entrades al Meeting Point, c. Creu Coberta, 26.

22.00 h Sessió especial passi documental ‘Melting Pot’ sobre els Castellers de Sants. Amb col·loqui posterior amb els Castellers. Compra la teva entrada anticipada (preu: 5€) a zumzeigcine.coop i no et quedis fora! Zumzeig Cine Cooperativa, C. Béjar, 53.

22.30 h DJ Sants3Ràdio amb Sergi Loras i Jordi Suñé. C. Vilardell.

23.00 h Actuació Cocodril Club amb Albert Malla. C. Creu Coberta amb Mir Geribert.

00.15 h Concert: Orquestra Di-Versiones. Reviu les millors cançons de l’estiu dels anys 60 i 70 d’una manera desenfadada. Apte per a tots els públics. C. Vilardell.

 

DIUMENGE 8 D’OCTUBRE

Durant tot el dia XII Fira medieval. Espectacles, mercat i activitats infantils. C. Creu Coberta i c. Consell de Cent.

10.00 h Torneig de botifarra (joc de taula). Inscripcions a través del correu electrònic concurs@faech.cat o 30 minuts abans de l’inici del torneig. Centre Cívic Casinet d’Hostafrancs C. Rector Triadó, 53.

12.00 h XXIV Vermut de Festa Major (Cal tiquet) Centre Cívic Casinet d’Hostafrancs C. Rector Triadó, 53.

 

DISSABTE 14 D’OCTUBRE

11.30 h Ruttapp Hostafrancs. Utilitzant les xarxes socials farem una ruta pel barri d’Hostafrancs, on coneixerem la seva història i farem esport. Una manera divertida de conèixer el barri i guanyar premis si completes les proves que es plantegen al llarg del recorregut. Més informació i inscripció a www.rutapp.cat Sortida del Punt Multimèdia, Casa del Mig, Parc de l’Espanya Industrial.

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close