El trencament de BComú amb el PSC tornarà a alterar el govern del Districte

La decisió majoritària de les bases de Barcelona en Comú de posar fi a l’acord de govern municipal amb el PSC per l’aval del socialistes a l’aplicació de l’article 155 que ha intervingut les institucions de govern a Catalunya tornarà a alterar el govern del Districte de Sants-Montjuïc. L’acord de maig de 2016 va comportar la incorporació a la comissió de govern dels dos consellers del PSC, Albert Deusedes i Àngels Boix (foto). Ara, un nou cartipàs deixarà aquests dos consellers a l’oposició, tornant a la situació que es va donar durant el primer any de mandat, fins a la primavera de l’any passat.

El calendari del trencament, els detalls de la reorganització, així com la política de pactes puntuals que seguirà el govern municipal a partir d’ara, s’analitzaran en una reunió del grup municipal de Barcelona en Comú en els propers dies. Els 11 regidors de la formació liderada per l’alcaldessa Ada Colau tornaran a governar en solitari. En principi, no es preveu que els canvis afectin la regidoria del Districte a mans de Laura Pérez (BComu).

 

El 54,2% dels comuns aposta per trencar amb el PSC

En la consulta interna que s’ha fet en els darrers dies, les bases de Barcelona en Comú han decidit trencar el pacte amb el PSC. En la votació hi han participat 3.800 inscrits, dels quals 2.059 (54,2 %) han optat per posar fi a l’acord de govern, mentre que 1.736 (45,7 %) hi han votat en contra. Hi ha hagut 5 vots en blanc.

En la consulta hi podien votar més de 9.500 persones que estaven inscrites al registre de Bcomú. La participació ha estat del 40%, molt superior a la que es va fer el maig del 2016 per validar l’acord de govern.

Un any i mig d’acord ben valorat en clau local

El pacte de govern que ara es trenca es va segellar fa un any i mig. En aquest temps, i en clau estrictament local, les dues forces polítiques han valorat positivament la col·laboració en la gestió del Districte de Sants-Montjuïc. El mes de maig passat, en complir-se un any de l’acord, el conseller del grup socialista Albert Deusedes afirmava en declaracions a Ràdio Hostafrancs: “No hem amagat mai que en alguns temes Barcelona en Comú i el PSC opinem diferent, però en el 95% de les coses estem d’acord”.

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close