Alfred Bosch: “ERC no existia a alguns barris i això ha canviat” En una entrevista a Ràdio Hostafrancs, el president d'Esquerra a l'Ajuntament veu com un "bon senyal" el darrer baròmetre municipal

El president del grup d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament de Barcelona, Alfred Bosch, diu que el seu partit “no se n’ha de refiar gens de les enquestes”, tot i que pren com “un bon senyal” el fet que, per primer cop, el baròmetre municipal publicat aquest mes de gener ha situat la formació en primera posició pel que fa a intenció directa de vot, amb un 16,5%, dues dècimes pel damunt de Barcelona en Comú, el partit liderat per l’alcaldessa, Ada Colau. Bosch admet que a alguns barris de la ciutat Esquerra era un partit que “no existia” fa pocs anys. Assegura que aquesta situació “ha canviat totalment” després de “picar pedra” als barris i posa com a exemple el barri de la Marina, on ERC s’ha situat com a segona força en les eleccions del 21-D quan “fins fa ben poc no hi teníem arrelament”.

En una entrevista a Ràdio Hostafrancs, el dirigent republicà analitza la situació política a partir del baròmetre i dels resultats a Barcelona de les eleccions catalanes del 21 de desembre, uns comicis on Esquerra es va imposar al barri d’Hostafrancs com a força més votada amb el 20,4% dels vots, gairebé cinc punts per damunt de les dues candidatures que van empatar en segon lloc: Ciutadans i Junts per Catalunya. L’entrevista s’emet íntegrament aquest dijous 11 de gener a partir de les 19.00 h.

“Pressupost sí, però suport a Colau, no”
El cap de files d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona es mostra disposat a acordar amb el govern d’Ada Colau el pressupost municipal però remarca que això “s’ha d’entendre com un suport a la ciutat i no pas a l’alcaldessa o al partit que governa”. Descarta, en el que queda de mandat, entrar a formar part de l’executiu de la ciutat. “Nosaltres tenim el nostre projecte, que no és el d’Ada Colau, i aspirem a governar”, ha afirmat Alfred Bosch.

“Manca de lideratge” davant la crisi del 155
Bosch retreu a l’alcaldessa el que considera “manca de lideratge” a l’hora de gestionar la situació política d’excepcionalitat que ha suposat la intervencions de les institucions catalanes i l’aplicació de l’article 155. El cap de files d’Esquerra creu que “l’Ajuntament de Barcelona no ha assumit el seu paper natural com a capital de Catalunya, que és la màxima institució del país que ha quedat lliure quan s’ha produït la intervenció del govern, que té el segon pressupost i que sempre ha jugat aquest paper de lideratge en moments de dificultat al país”.

‘Superilla’ i lluita contra els apartaments turístics il·legals
Durant l’entrevista, Bosch repassa alguns dels assumptes que estan en joc ara mateix al barri d’Hostafrancs. Del projecte de l’anomenada ‘Superilla’, es mostra a favor de que els carrers Consell de Cent i Moianès quedin “tan pacificats com sigui possible, perquè s’han convertit en vies ràpides i això és molt perillós”. Pel que fa al debat sobre la pressió turística, i un cop aprovat el PEUAT que va comptar amb el suport d’ERC, Alfred Bosch no creu que ara mateix la presència d’hotels sigui el problema principal a Hostafrancs, Sants i la Bordeta sinó que la prioritat ha de ser la lluita contra els apartaments turístics il·legals.

Escriu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*