El Districte vol “recuperar i fer visible” el dipòsit subterrani del segle XIX

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /usr/home/radiohostafrancs.cat/web/wp-content/plugins/seriously-simple-podcasting/php/classes/controllers/class-frontend-controller.php on line 556
RÀDIO HOSTAFRANCS
RÀDIO HOSTAFRANCS
El Districte vol "recuperar i fer visible" el dipòsit subterrani del segle XIX
/
Foto: Servei d’Arqueologia de Barcelona

El dipòsit subterrani trobat en les obres d’urbanització del carrer Diputació pot acabar sent visible des del carrer. El Districte ha manifestat al departament de Patrimoni de l’Ajuntament “interès per recuperar i fer visible” la infraestructura procedent del segle XIX i vinculada, previsiblement, a l’hostal de Joan Corrades al voltant del qual es va construir el barri. Així ho ha avançat la regidora de Sants-Montjuïc, Laura Pérez en una entrevista a Ràdio Hostafrancs, on assegura que la grava amb la qual s’ha tapat el dipòsit “és provisional” per poder continuar amb les obres d’urbanització.

 

Fofo: Ràdio Hostafrancs

Laura Pérez ha explicat que l’informe elaborat pels serveis municipals d’Arqueologia ara ha de ser valorat per la direcció de Patrimoni per determinar el seu interès històric i patrimonial. La responsable del govern de Sants-Montjuïc obre la porta a “fer un projecte de museització” perquè el dipòsit, tot i no ser accessible, “pugui ser visible des del carrer”. La regidora assegura que el Districte “vol acompanyar” aquesta valoració perquè “és d’interès del veïnat” la conservació d’aquest dipòsit, construït fa aproximadament un segle i mig. “Podria quadrar perfectament tenir aquest record visible per al veïnat en un espai per on no hi passaran cotxes ja que aviat serà un espai per a vianants”, ha afirmat la regidora.

 

Foto: Servei d’Arqueologia de Barcelona

Es tracta d’un dipòsit de forma troncocònica, amb una boca circular d’uns 70 cm de diàmetre, una fondària de 6 metres i un diàmetre al fons de 5,40 metres. Aquest dipòsit tindria una capacitat aproximada de 58.000 litres. El dipòsit té un revestiment interior de rajoles ceràmiques polícromes decorades i es troba bon estat de conservació. El Servei d’Arqueologia de Barcelona va fer pública la troballa a finals del mes de gener, assenyalant que “les dimensions i el revestiment interior li donen una singularitat excepcional”.

Des que va transcendir el descobriment d’aquest dipòsit diversos veïns del barri d’Hostafrancs han reclamat la seva recuperació a través de la pàgina web de Ràdio Hostafrancs i de les xarxes socials.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Articles relacionats