“Hostafrancs és un dels barris que està patint més pressió immobiliària”

 

[descarrega url=”https://www.ivoox.com/entrevista-a-laura-perez-regidora-sants-montjuic_md_23598556_wp_1.mp3″]

La regidora del Districte, Laura Pérez, reconeix que “Hostafrancs és un dels barris que està patint més pressió immobiliària, perquè té una ubicació molt privilegiada”. En una entrevista a Ràdio Hostafrancs on ha repassat les principals qüestions que afecten el barri, Pérez diu que l’Ajuntament “no troba la complicitat d’altres administracions” en matèria d’habitatge. “El govern del Partit Popular facilita ‘desnonaments exprès’ a famílies vulnerables i és l’Ajuntament qui es troba cara a cara amb aquests casos”, afirma. Pel que fa la Generalitat, la regidora assenyala que en la Mesa d’Emergència que integren les dues administracions és l’Ajuntament qui aporta el 80% dels habitatges a disposició.

Foto: Ràdio Hostafrancs

Pérez defensa que, a més dels ajuts i els serveis socials “cal controlar el mercat del lloguer i l’habitatge com un dret i no com una mercaderia”

Situacions de pobresa

Sobre l’actuació dels serveis socials per atendre les situacions de pobresa, la regidora explica que el Districte “està molt en contacte amb les escoles, perquè són les primeres que identifiquen aquests casos” i serveixen per activar la resposta immediatament.

Durant l’entrevista Laura Pérez ha respòs sobre les qüestions de més actualitat, com el recent descobriment arqueològic en les obres del carrer Diputació o els canvis de mobilitat que comportarà el projecte de la ‘Superilla’.

“Recuperar i fer visible” el dipòsit del segle XIX

Laura Pérez ha anunciat a Ràdio Hostafrancs que el Districte vol “recuperar i fer visible” el dipòsit subterrani que s’ha trobat en les obres del solar on hi havia el cinema Arenas i obre la porta a “fer un projecte de museització” perquè el dipòsit, tot i no ser accessible, “pugui ser visible des del carrer”.

Pel que fa a projecte de la ‘Superilla’, considera que “s’han de prioritzar els espais per a vianants, l’autobús 115, el carril bici i reduir cotxe privat i moto”. Apunta que el carrer Consell de Cent ha de ser “un eix principal” en aquest sentit i apunta altres mesures destinades a evitar que uns 8.000 vehicles diaris utilitzin el barri com a drecera per arribar més ràpid a la sortida sud de la ciutat per la Gran Via.

La regidora anuncia que el Districte té a disposició el pressupost d’aquesta inversió per aquest mateix any 2018.

El centre per a adolescents de Leiva 67

La primera responsable política del Districte apunta que l’equipament per a adolescents ’12@16′ que s’està preparant al número 67 del carrer Leiva pot inaugurar-se el proper estiu encara que començaria a funcionar amb les activitats i en horari de tarda, a partir del mes de setembre.

Articles relacionats

1 comentari

  1. Gràcies per fer-li arribar la meva pregunta.
    Però sóc del barri i no em referia a obres puntuals de carrers propers. Em referia clarament a l’espai que està a 50 metros de l’estació.
    Habilitar part de la plaça grisa de Països Catalans per fer parking de superfície és resposabilitat de Adif? No crec.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close