L’Ajuntament es nega a aturar les obres de Diputació per integrar el dipòsit

Jordi Coronas, regidor d’Esquerra Republicana

El govern municipal no accepta integrar el dipòsit del segle XIX trobat en el subsòl del carrer Diputació en el projecte actual d’obres. La tinenta d’alcaldia, Janet Sanz, responsable d’urbanisme, pensa demanar un nou informe tècnic sobre el valor patrimonial de la cisterna subterrània que s’atribueix a l’hostal de Joan Corradas, orígen del barri d’Hostafrancs. L’equip de govern de Barcelona en Comú rebutja, d’aquesta manera, la proposta d’Esquerra Republicana que apostava per aprofitar la urbanització que es fa actualment per museïtzar aquestes restes arqueològiques i fer-les visibles des de la via pública.

Janet Sanz, tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat

El criteri de la Casa Gran sobre la qüestió del dipòsit històric d’Hostafrancs s’ha fixat en la sessió de la comissió informativa d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat. Sanz, com a presidenta de la comissió ha rebutjat el prec defensat pel regidor republicà Jordi Coronas.

El text del prec que el govern municipal no ha acceptat instava l’executiu a que “integri el dipòsit d’aigua trobat al carrer Diputació cantonada amb el carrer de la Creu Coberta en el projecte d’urbanització de la zona, marqui un calendari per la seva museïtzació per tal que sigui visible des de l’espai públic i s’expliqui el seu valor patrimonial i històric per al barri d’Hostafrancs”.

El dia 6 de febrer, en declaracions a Ràdio Hostafrancs, la regidora de Sants-Montjuïc, Laura Pérez, apuntava una disposició favorable per part del Districte per que el dipòsit acabi sent un element visible.

Ara la museïtzació queda pendent d’un nou informe tècnic, com ha anunciat la tinenta d’alcaldia d’Urbanisme i les obres d’obertura del carrer Diputació continuaran i finalitzaran sense deixar rastre visible del passat del barri que hi ha a sota. La exposició de les restes quedaria, en tot cas, per a més endavant i sense data.

El descobriment es va fer el mes de novembre però no va ser fins a finals de gener que l’Ajuntament, a través dels serveis d’Arqueologia, van donar a conèixer l’existència d’aquestes restes que es conserven en molt bon estat i que, el segons el primer informe tècnic, tenen una singularitat excepcional.

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

open
play_circle_filled
pause_circle_filled
RÀDIO HOSTAFRANCS EN DIRECTE
volume_down
volume_up
volume_off
open