El menjador social de Canpedró ja disposa de verdures collides a l’hort del terrat del Districte

Foto: betevé

L’hort urbà situat al terrat de la seu del districte de Sants-Montjuïc ja ha donat la primera collita. Es va posar en marxa al novembre i s’acaben de recollir els primers 23 quilos de bledes que han estat donats al menjador social Canpedró, del carrer Sant Crist. El projecte de l’hort fomenta la inclusió social de persones amb discapacitat intel·lectual. Els últims encarregats de recollir les verdures de l’hort del terrat han estat els usuaris de la Fundació Joia, una de les dues entitats que treballa aquest espai verd. Han recollit 10 quilos de bledes que se sumen als primers 13 quilos que va recollir la Fundació Asproseat.

Els impulsors de la iniciativa reconeixen que no s’esperaven que l’hort tingués aquesta producció. Per això han volgut col·laborar amb el menjador social del barri donant-los la collita. “Hem conegut Canpedró, és molt a prop i a nosaltres ens permet que els nois que estan aquí portant l’hort puguin anar caminant perquè està aquí mateix i aleshores també li dóna aquesta dimensió de quilòmetre zero. Es fa tot aquí i es consumeix tot aquí mateix”, explica Ferran Urgell,  tècnic de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat.

A Canpedró també valoren molt positivament el donatiu de verdures, ja que normalment no els arriba producte fresc per elaborar els plats que serveixen al menjador social. Aviat estaran a punt també per recollir els tomàquets, les mongetes i els fesols que es van plantar fa alguns mesos al terrat de l’edifici municipal del carrer Creu Coberta.

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

open
play_circle_filled
pause_circle_filled
RÀDIO HOSTAFRANCS EN DIRECTE
volume_down
volume_up
volume_off
open