RÀDIO HOSTAFRANCS

“Aquest és un districte molt reivindicatiu i això és un actiu”

MONTSERRAT BALLARÍN
Presidenta del Consell de Distrricte de Sants-Montjuïc

 

[descarrega url=”http://www.ivoox.com/entrevista-a-montserrat-ballarin-presidenta-del-consell-de_md_23962937_wp_1.mp3″]

La presidenta del Consell de Districte de Sants-Montjuïc, Montserrat Ballarín, afirma que aquesta part de la ciutat té un moviment veïnal i associatiu “molt reivindicatiu, amb persones molt implicades amb les entitats i això es nota en tots els debats”. Prova d’això -explica- són la durada de les audiències públiques on participen veïns i entitats i la quantitat de torns de paraula demanats -entre 25 i 28 a cada sessió- més alta que a la majoria de districtes. En una entrevista a Ràdio Hostafrancs, la regidora del PSC, considera que “el mandat municipal està esgotat” i assegura que amb la sortida del govern del seu grup “la ciutat ha sortit perdent”. Ballarín remarca que el problema de l’habitatge, del qual va fer bandera Barcelona en Comú “ha empitjorat” però també admet que en el passat, els governs municipals del PSC van optar per fer pisos de protecció oficial en règim de propietat i menys pel lloguer “perquè el que tothom volia era accedir a la propietat”.

Foto: Ràdio Hostafrancs

La regidora Ballarin creu que el problema de l’habitatge, que afecta especialment el barri d’Hostafrancs, “és molt difícil de gestionar únicament des de la ciutat”. Defensa que l’actual ‘bombolla’ del lloguer té molt a veure amb la reforma de la llei d’arrendaments urbans que va fer el Partit Popular i denuncia el pla estatal d’habitatge que acabava el 2017 i que implicava convenis les comunitats autònomes per fer habitatge social “pràcticament no s’ha executat”.

Millores necessàries en l’espai públic
En la llista de necessitats del barri d’Hostafrancs, Montserrat Ballarín inclou la de millorar l’espai públic, com s’ha començat a fer al carrer Leiva i Àliga. “Hi ha alguns carrers que estan degradats”, diu la regidora socialista. També considera que l’entrada des de plaça d’Espanya a Creu Coberta “està mal resolta” i s’hauria de millorar urbanísticament”.

Aposta per un “consens ampli” sobre les afectacions pel PGM
Balllarin aposta per buscar el màxim consens entre forces polítiques i amb els veïns per plantejar la possible desafectació de molts habitatges que, segons el Pla General Metropolità redactat el 1976, haurien de desaparèixer per facilitat connexions viàries amb la Gran Via. “Els temes d’afectacions i desafectacions són molt delicats, decisions importants i amb molta transcendència de futur. Quan més consens hi hagi, molt millor”, diu la regidora.

“Espais compartits” per a veïns i associacions
Pel que fa a la necessitat d’equipaments del barri, Montserrat Ballarin aposta perquè que el futur edifici públic que s’ha de construir a la confluència de Creu Coberta amb Diputació ofereixi “espais compartits” per a veïns, entitats i associacions.

El dipòsit, “testimoni de memòria històrica”
La presidenta del Districte defensa que el dipòsit subterrani del segle XIX trobat durant les obres del carrer Diputació sigui “un testimoni de la memòria històrica visible per a tothom”. “Crec que la voluntat que tenim tots és que sigui el més aviat possible”, afirma.

Redacció
Author: Redacció

Afegeix un comentari