El dipòsit històric arriba al ple del Districte

“Que el govern municipal integri el dipòsit d’aigua trobat al carrer Diputació cantonada amb el carrer de la Creu Coberta en el projecte d’urbanització de la zona, marqui un calendari per la seva museïtzació per tal que sigui visible des de l’espai públic i s’expliqui el seu valor patrimonial i històric per al barri d’Hostafrancs”. Aquest és el text de la proposició que el grup d’Esquerra Republicana porta a ple del Districte de Sants Montjuïc d’aquest dijous 1 de març. El cas de les restes arqueològiques vinculades a l’hostal que va donar origen al barri, torna doncs, al debat polític municipal després que el passat 14 de febrer, l’equip de govern de Barcelona en Comú, va rebutjar un prec en mateix sentit, en la comissió d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat de la casa Gran.

Boca del dipòsit, a tocar del carrer Creu Coberta

Tant el govern del districte com el de la ciutat s’han mostrat favorables a una museïtzació que faci visible des de la via pública aquest dipòsit subterrani, però no hi ha un compromís concret per fer-ho ni es planteja alterar el ritme de les obres del carrer Diputació per integrar les restes en el projecte.

Jordi Fexas, conseller d’ERC a Sants-Montjuïc

 

 

 

El portaveu d’Esquerra al Consell de Districte de Sants-Montjuïc, Jordi Fexas, defensa que no integrar el dipòsit no seria pas complicat ni requeriria un gran pressupost. Les proposicions al ple obliguen tots els grups municipals a posicionar-se i és per això que Esquerra Republicana presenta aquesta iniciativa. Fexas vol que la voluntat de recuperar el dipòsit, avançada per la regidora Laura Pérez a Ràdio Hostafrancs, es converteixi en un compromís concret i ferm.

L’incivisme a espais públics d’Hostafrancs, també a debat
A més del dipòsit subterrani del segle XIX, i pel que fa al barri d’Hostafrancs, el ple d’aquest dimecres també tractarà sobre la prevenció i control de conductes o actes incívics a les places Joan Corrades, Herenni, a un solar del carrer Cap de Guaita, al parc de l’Espanya Industrial i altres espais del barri. En el ple del mes de desembre es va aprovar una proposició del grup del PP per incrementar les actuacions en aquests casos i ara, el mateix grup demana al govern del Districte que informi sobre l’evolució d’aquestes situacions.

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close