El ple del Districte aprova la recuperació del dipòsit amb l’abstenció de BComú

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /usr/home/radiohostafrancs.cat/web/wp-content/plugins/seriously-simple-podcasting/php/classes/controllers/class-frontend-controller.php on line 556
RÀDIO HOSTAFRANCS
RÀDIO HOSTAFRANCS
El ple del Districte aprova la recuperació del dipòsit amb l'abstenció de BComú
/
Jordi Fexas i Marta Alonso, consellers d’ERC al Districte de Sants-Montjuïc

El ple del Consell de Districte s’ha pronunciat formalment a favor de museïtzació del dipòsit subterrani descobert el mes de novembre passat durant les obres d’urbanització del carrer Diputació però ho ha fet sense el vot afirmatiu de Barcelona en Comú, el partit que conforma l’equip de govern. Els comuns s’han abstingut a l’espera de l’informe definitiu dels serveis de Patrimoni de l’Ajuntament, tot i que verbalment expressen el seu suport a la idea de recuperar la troballa històrica i fer-la visible des de la via pública.

Mercè Velilla, directora general de la Fundació Cultural Hostafrancs, i Josep Espín, president de la FAECH van intervenir en el ple per defensar la recuperació del dipòsit

La proposició aprovada en el plenari de l’1 de març, presentada per Esquerra Republicana, mana “que el govern municipal integri el dipòsit d’aigua trobat al carrer Diputació cantonada amb el carrer de la Creu Coberta en el projecte d’urbanització de la zona, marqui un calendari per la seva museïtzació per tal que sigui visible des de l’espai públic i s’expliqui el seu valor patrimonial i històric per al barri d’Hostafrancs”. Per defensar aquest posicionament, el grup municipal d’ERC ha donat la veu a dos representants del teixit associatiu del barri: el president de la FAECH, Josep Espín, i la presidenta de la Fundació Cultural Hostafrancs, Mercè Velilla.

Domingo Alonso, conseller del barri d’Hostafrancs (BComú)

Per part del govern del Districte, el conseller d’Hostafrancs, Domingo Alonso, va afirmar que l’executiu és “conscient de la sensibilitat del barri en relació a aquesta troballa per raons sentimentals” i recordava que l’actuació que s’ha fet fins ara, amb la supervisió dels serveis arqueològics de la ciutat, ha estat omplir i tancar el dipòsit amb material compactat per evitar que la troballa no es faci malbé i poder acabar les obres d’obertura del carrer Diputació. Alonso va assegurar que “en cap cas es tracta d’una actuació definitiva” i apuntava que quan es disposi de l’informe tècnic definitiu “tindrem suficient informació per sospesar la museïtzació de la troballa”.

Des d’Esquerra Republicana, el conseller Jordi Fexas, va reclamar al govern del districte que abans de qualsevol informe tècnic comprometés la seva “voluntat política” per recuperar aquestes restes vinculades a l’orígen del barri i que després l’informe tècnic ajudarà a determinar com se’n pot fer la museïtzació.

——————–

ÀUDIO: Debat en el ple del Districte sobre la recuperació del dipòsit històric d’Hostafrancs

[download id=”11597″]

 

1 comentari

  1. soc un fervent interessat en les histories dels barris. Com a voluntari que soc en AVISMÓN Catalunya, fai les meves funcions de arranjaments i a mes tinc un espai en la revista de la mateixa associació de voluntaris en que, (a part de un dibuix, referim-me sempre a les “fonts històriques i ornamentals de Barcelona, escric un curt comentari respecte a la seva historia i la seva popularitat .

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Articles relacionats