La ‘Superilla’ és ben rebuda però amb prudència per l’Associació de Veïns

El conseller tècnic del Districte, Xavi Farré; la regidora, Laura Pérez, i el president de la FAECH, Josep Espín.
Foto: Ràdio Hostafrancs

L’Ajuntament ja ha definit les seves propostes concretes d’actuació previstes en el projecte de la ‘Superilla’ d’Hostafrancs i les ha presentat en la reunió del Consell de Barri celebrada aquest dimarts 13 de març al Casinet. El plans que els tècnics de l’Àrea de Mobilitat i el Districte de Sants-Montjuïc han presentat a entitats i veïns consisteix en la reforma del carrer Consell de Cent, que passarà a tenir un únic carril de circulació, carril bici de doble sentit i una línia d’aparcament de motos i en el canvi de sentit dels carrers Sant Nicolau, Rector Triadó i Béjar. La proposta també planteja convertir en carrers de plataforma única, és a dir, amb prioritat per a vianants, els carrers Torre d’en Damians i Rector Triadó, des de Consell de Cent fins a Creu Coberta.

Amb tota aquesta operació, prevista per als propers mesos, es busca alleujar de trànsit els carrers interiors del barri, especialment Consell de Cent i Moianès que reben cada dia milers de cotxes que utilitzen Hostafrancs com a drecera però que no són de gent que visqui al barri o que hi vingui per treballar.

Bona acollida però alguns punts de preocupació

Jordi Clausell i Josep Ortiz, de l’Associació de Veïns d’Hostafrancs
Foto: Ràdio Hostafrancs

La proposta ha estat ben acollida en general encara que tant l’Associació de Veïns d’Hostafrancs com algunes de les persones que han intervingut a títol particular han expressat la seva preocupació per algunes situacions concretes que es poden originar amb els canvis. La pèrdua de places d’aparcament al carrer -37 en àrea verda i 15 en àrea blava- és una de les preocupacions expressades per Jordi Clausell de l’Associació de Veïns. Clausell ha demanat que es busqui una alternativa per als veïns que es puguin veure afectats per aquesta disminució de llocs per aparcar. El representant de l’Associació de Veïns va expressar alguns dubtes sobre els efectes que pugui tenir el canvi de sentit de circulació dels carrers Rector Triadó i Béjar i va anunciar que l’entitat pensa analitzar al detall totes les actuacions juntament amb els residents dels carrers afectats.

Per la seva banda, el conseller tècnic del Districte, Xavier Farré va assegurar que “s’està treballant perquè hi hagi una alternativa d’aparcament dins del mateix àmbit de la Superilla”. No va concretar més però va dir que esperava poder confirmar els detalls en una propera reunió del Consell de Barri d’Hostafrancs.

ÀUDIO: Jordi Clausell (AV Hostafrancs) i Xavier Farré (conseller tècnic del Districte)

[download id=”12133″]

 

EL MAPA DE LES ACTUACIONS PROPOSADES

Imatge: Ajuntament de Barcelona

ELS CANVIS DE CIRCULACIÓ

Imatge: Ajuntament de Barcelona

EL NOU DISSENY DEL CARRER CONSELL DE CENT

Imatge: Ajuntament de Barcelona

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close