Un especial de ‘La veu del barri’ recorda els 40 anys de l’Associació de Veïns d’Hostafrancs

La revista ‘La veu del barri’, editada per l’Associació de Veïns d’Hostafrancs, ha sortit aquest mes d’abril amb un número extraordinari dedicat al 40è aniversari de la legalització de l’entitat veïnal. La publicació recorda els més de 40 anys d’història de l’associació i algunes de les lluites veïnals del temps de la transició, com el rebuig al pla comarcal que suposava trinxar el barri, el clam per convertir l’antiga fàbrica de l’Espanya Industrial en un espai públic o la recuperació del Casinet d’Hostafrancs.

Els textos sobre la història de l’Associació han estat elaborats per Josep Maria Carbó, un dels membres més veterans de l’entitat veïnal d’Hostafrancs. La revista també recupera gràficament alguns cartells i convocatòries destacades al llarg de les quatre dècades d’activitat.

‘La veu del carrer’ es pot adquirir al preu d’1 euro als quioscos de Creu Coberta-Consell de Cent i del carrer Vilardell i també a la seu de l’Associació de Veïns (c. Callao, 9).

 

L’11 de setembre de 1977, el Govern Civil de Barcelona va aprovar, finalment, els Estatuts de l’Associacio de Veïns d`Hostafrancs, tot i que funcionava ja en la pràctica des de 1974, sota l’empara del Centre Social de Sants.

El número especial dedicat al 40è aniversari de la legalització és la primera de les iniciatives commemoratives que posa en marxa l’Associació de Veïns d’Hostafrancs. L’entitat pensa en un possible acte públic que tindria lloc en les propers mesos, probablement al voltant de la Festa Major d’Hostafrancs, a l’inici de la tardor.

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close