L’encariment dels lloguers fa que marxi gent d’Hostafrancs

Hostafrancs és un dels barris de Barcelona on es detecta que marxa més població, d’acord amb les dades recollides per l’Observatori Metropolità de l’Habitatge i que analitza la situació del mercat l’habitatge i els efectes que aquesta té sobre la demografia. Les xifres revelen que es produeixen més finals de contractes de lloguer que no pas entrades de nous llogaters. El Poble-sec és l’altre barri del districte de Sants-Montjuïc on les dades reflecteixen el mateix fenomen.

Aquest va ser un dels aspectes que es van destacar en l’últim plenari del Consell del Districte de Sants-Montjuic celebrat el dia 3 d’aquest mes de maig. Els problemes de l’accés a l’habitatge van copar part de les intervencions tant de la regidora del Districte, Laura Pérez com dels representants dels grups de l’oposició. La consellera portaveu de la CUP, Neus Roca, va incidir especialment en els l’expulsió de veïns d’Hostafrancs i del Poble-sec pel cost dels lloguers. Les dades de l’Observatori metropolità revelen que el 30% de la població de Sants-Montjuïc pateix un sobreesforç econòmic per poder pagar el lloguer cada més.

Tots els grups van abordar la qüestió de l’habitatge en la part del ple en la qual es fa un repàs general a la situació dels barris. En el cas del Partit Popular, el to del conseller, José Antonio Calleja, va ser de durs retrets cap al govern de Barcelona en Comú. Calleja va acusar l’executiu municipals d'”atacar sistemàticament el govern del PP quan no tenen propostes”

La regidora, en el seu informe, va repassar les accions que fa l’Ajuntament. L’any 2017, a tot el districte l’Ajuntament va atendre prop de 380 famílies (unes 1.000 persones), acompanyant-les en processos de desnonaments i buscant solucions residencials per als afectats. Va recordar la compra municipal de finques senceres com el cas de l’edifici del carrer Leiva 37 a Hostafrancs i altres casos semblants al districte, però va admetre les limitacions de les competències municipals per contenir la situació.

En la seva resposta, Laura Pérez, va contraatacar al PP. Va reclamar a l’Estat polítiques que no faci “maquillatge estètic, partdisme, càlculs electoralistes o discursos com els que fan al Congrés dels Diputats. Va acusar el PP, el PdECat i Ciutadans de “deixar desprotegida la ciutadania amb risc d’excusió residencial” per la recent aprovació del que va anomenar “llei de desnonament express”.

El to i la intensitat de les referències al problema de l’habitatge en el consell plenari de Sants-Montjuïc fan preveure que aquesta qüestió serà central en el debat polític dels propers mesos i en les eleccions municipals de l’any vinent.

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close