RÀDIO HOSTAFRANCS

L’Ajuntament condiciona les subvencions a la rehabilitació a la contenció en els preus dels lloguers

[descarrega url=”http://www.ivoox.com/l-ajuntament-condiciona-les-subvencions-a-rehabilitacio-a_md_25931343_wp_1.mp3″]

L’Ajuntament farà servir per primera vegada l’índex de referència de preus de lloguer que va impulsar amb la Generalitat per atorgar ajudes a la rehabilitació d’edificis. El consistori no donarà aquestes subvencions si els propietaris de les finques que demanen les ajudes tenen pisos a lloguer amb quotes que superin la forquilla de preus que marca l’índex. Hostafrancs és un dels barris de la ciutat on els preus dels lloguers estan més lluny de l’índex de referència i on, a més a més, hi ha una gran quantitat de finques antigues subsceptibles de fer-hi obres de rehabilitació. L’alcaldessa, Ada Colau, ha volgut destacar que aquesta mesura és la primera aplicació concreta que es dona a l’índex i que demostra que “amb voluntat política es pot condicionar el preu del lloguer”.

Si els propietaris que tenen els preus del lloguer per sobre de l’índex de referència rebaixen les quotes, el consistori preveu, llavors sí, atorgar-los les ajudes a la rehabilitació. Les condicions de l’Ajuntament obliguen també els propietaris dels pisos a lloguer a formalitzar contractes amb una durada mínima de cinc anys a partir de la subvenció. El pressupost total de les ajudes a la rehabilitació que ha planificat l’Ajuntament la rehabilitació per a tota la ciutat és d’uns 40 milions anuals. Segons els càlculs municipals al voltant de 40.000 persones i 16.000 habitatges es podran beneficiar de les ajudes de rehabilitació.

A través de les subvencions per rehabilitar el parc d’habitatge, el consistori també vol guanyar pisos de lloguer assequible. Per això s’ha obert una convocatòria per a reformes interiors, sempre que el propietari del pis l’inclogui a la borsa de lloguer social de l’Ajuntament amb un contracte d’un any prorrogable fins a cinc. Aquest programa de rehabilitació té un pressupost de quatre milions d’euros.

La convocatòria d’ajuts a la rehabilitació, exclou els habitatges destinats a ús turístic.

Redacció
Author: Redacció

Afegeix un comentari