L’escola Joan Pelegrí estrena el seu camí escolar que travessa tot el barri

[descarrega url=”https://www.ivoox.com/escola-joan-pelegri-estrena-seu-cami-escolar_md_26156246_wp_1.mp3″]

Aquest divendres 25 de maig s’inaugura el primer camí escolar d’Hostafrancs. És el que correspon a les rutes més habituals dels alumnes de l’escola Joan Pelegrí, tant en el centre de primària ubicat al carrer d’Ermengarda com a l’escola de secundària del carrer Consell de Cent. La inauguració començarà a les 15.15 h amb una rua que faran els mateixos alumnes pels carrers del barri que formen part del camí escolar. A les 15.45 h hi haurà un acte a la plaça Joan Pelegrí amb diverses activitats infantils i parlaments. A partir de les 17 h la celebració consistirà en una xocolatada popular a la mateixa plaça.

Les invitacions, amb dibuixos, les han elaborat alumnes de primària i també un grup d’ells ha enregistrat per a Ràdio Hostafrancs una explicació sobre l’estrena del camí escolar.

 

Professors, alumnes i pares d’alumnes de l’escola Joan Pelegrí han estat els primers del barri en treballar, conjuntament amb tècnics municipals del Districte i de l’Institut Municipal d’Educació, per elaborar el que s’anomena una ‘aranya’ de carrers on es busca guanyar en seguretat per als menors que hi passen cada dia.

Les mesures són, essencialment, una millora de la senyalització per donar prioritat a la mobilitat dels estudiants i per fer més visible, especialment a ulls dels conductors, el pas diari de nens i adolescents.

I a més a més de la seguretat viària, el camí escolar també inclou altre mena de suports. Comerços del barri s’han implicat en el projecte i s’han convertit en ‘botiga amiga’, és a dir, un punt de referència per als alumnes que van o tornen de l’escola i que, en cas de necessitat, s’hi poden estar una estona, fer una trucada o refugiar-se d’una eventual situació de risc, si cal. L’Associació de Comerciants de Creu Coberta ha col·laborat també en aquesta iniciativa.

A l’escola Joan Pelegrí s’afegiran aviat altres centres que també volen tenir camins segurs per als seus alumnes. L’escola púbica Miquel Bleach ja ha començat el procés i ara està en la fase de fer enquesta entre les famílies dels alumnes per començar a tenir una diagnòstic sobre les rutes i les mesures.

Els carrers del camí escolar Joan Pelegrí
Els camins escolars d’Hostafrancs han començat amb l’escola Joan Pelegrí perquè és la que mou cada dia més quantitat d’alumnes entre els seus dos centres. Els carrers implicats, en aquest cas són Tarragona, Creu Coberta, Moianès, Sant Nicolau, Elisi, Rector Triadó, Callao, l’Àliga, Sant Roc, Muntades, Masnou, Torre d’en Damians.

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close