El ple del Districte aposta per reformar el Mercat d’Hostafrancs i el carrer Vilardell

[descarrega url=”https://www.ivoox.com/ple-del-districte-aposta-per-reformar-el_md_26946206_wp_1.mp3″]

El Consell de Districte de Sants-Montjuïc ha aprovat per una àmplia majoria que es faci una intervenció d’urgència al Mercat d’Hostafrancs per pal·liar els problemes de deteriorament que afecten l’edifici modernista inaugurat l’any 1888. Tots els grups municipals, llevat de la CUP que es va abstenir, van votar a favor d’una proposició del PSC destinada a fer les actuacions que siguin més urgents i a que s’iniciïn els estudis previs per una remodelació a fons del mercat. La proposta inclou la conversió del carrer Vilardell en un espai de vianants on es combini l’ús per al veïnat amb els serveis i logística que requereix el mercat.

En el ple del Districte celebrat el passat dia 5 de juliol la consellera del grup socialista Àngels Boix va defensar la proposició. Va recordar que, des de la creació de l’Institut Municipal de Mercats l’any 1992, s’han reformat 25 mercats de la ciutat i n’hi ha d’altres que tenen projectes de remodelació en marxa. En canvi, el Mercat d’Hostafrancs només ha tingut en els darrers 25 anys alguna actuació parcial de millora.

La proposta del grup socialista aprovada ara lliga amb la que fa més d’un any va tenir també el suport majoritari del ple del Districte a inciativa d’ERC. Llavors es va donar el mandat al govern del Districte d’estudiar la viabilitat tècnica de convertir el carrer Vilardell en un espai de centralitat que cohesioni el barri i fer d’aquesta via el que el conseller republicà Jordi Feixas anomena “Rambla d’Hostafrancs”. El mateix Feixas, en el ple d’aquest mes de juliol, ha ironitzat afirmant que “segur que el govern hi està treballant molt intensament, ja que és un mandat de plenari”.

Per part del govern del Districte la consellera de Comerç, Economia i Emprenedoria Social, Carolina López (Barcelona en Comú) va explicar que aquest any es fa una inversió de 23.000 euros al Mercat d’Hostafrancs i que l’any 2019 es farà una intervenció de 43.000 euros

La CUP es va abstenir en la votació argumentant que està d’acord amb la millora de les instal·lacions del Mercat però no amb una reforma del carrer Vilardell que pogués significar més presència de terrasses i risc de “gentrificació”.

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close