Els paradistes del Mercat d’Hostafrancs es queixen: “A cada aiguat passa el mateix” Denuncien el mal estat de les canalitzacions que no van suportar la intensa pluja de divendres fent caure part del fals sostre

[descarrega url=”https://www.ivoox.com/els-paradistes-del-mercat-d-hostafrancs-es-queixen-a_md_27913562_wp_1.mp3″]

Els paradistes del Mercat d’Hostafrancs denuncien que les destrosses al fals sostre de la instal·lació són freqüents quan hi ha aiguats com la tempesta d’aquest 17 d’agost, divendres. Segons la direcció tècnica de l’Institut Municipal de Mercats, la forta pluja que va caure a primera hora de la tarda va superar la capacitat dels canals de conducció de la teulada. Com a conseqüència l’aigua es va escolar cap a dins provocat la caiguda de plaques del fals sostre en algunes zones. Els comerciants es queixen que l’estat de les canalitzacions és dolent i que ja fa temps que ho adverteixen. Oscar Alonso, president dels paradistes del Mercat, ha assegurat que des del mes d’octubre s’està reclamant una reparació que no acaba d’arribar.

En una primera estimació es calcula que els paradistes més afectats han perdut uns 60.000 euros, entre danys i gènere malmès. Reclamen una solució definitiva per què no torni a passar el que, segons expliquen, es repeteix massa sovint.

L’endemà de la tempesta, el Mercat a mig gas

Aquest dissabte dia 18 d’agost, el Mercat treballava a mig gas després de l’aiguat del dia anterior. Quatre de les cinc parades més directament afectades per la caiguda del fals sostre obrien però sense poder funcionar a plena activitat. La cinquena, la més afectada, restava tancada. És la bacallaneria Carbonell que tenia els motors dels sistemes elèctrics just al sostre de la parada, fet que els ha deixat sense electricitat. La direcció del mercat els ha ofert el trasllat temporal a una parada que actualment no està en funcionament. Però la titular de la parada, Mari Carmen Serrano, reclama una solució definitiva. La mateixa parada Carbonell ja va patir conseqüències semblants per la pluja fa algun temps. Encara estan pendents de cobrar l’assegurança, segons ha explicat el marit de la Mari Carmen, Bonifacio Babiano.

Els danys causats a diverses parades han mogut gestos de solidaritat entre diferents comerciants del mercat d’Hostafrancs. La Concepció Ramis podia obrir la seva parada dissabte, gràcies a que un altre comerciant li havia deixat una bàscula, ja que les seves havien quedat inutilitzades.

Del gènere fet malbé, que ha omplert cinc palets, se’n fa càrrec l’Ajuntament.

Escriu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*